Babamozi

3D/4D magzati ultrahang vizsgálat - a korai kapcsolat

Ugye, egészséges? Vajon kire hasonlít? Nincs olyan szülő, akit ne foglalkoztatnának ezek a kérdések, amikor kiderül, új élet születik a családba.

A rutin 2D (síkbeli) ultrahanghoz képest a 3D (térbeli) és 4D (térbeli mozgó) vizsgálatok jóval pontosabb képet adnak a születendő gyermekről. A különböző terhességi hetek felvételei más-más jelentőséggel bírnak.

Babamozi - egészen a 38. hétig

Míg például egy, a 12-13. heti vizsgálat a terhesség tényéről, a babák számáról, korai eltérésekről ad információt, a 16-18. héten történő részletes átvizsgálás felbecsülhetetlen jelentőségű a legtöbb fejlődési rendellenesség felismeréséhez.

A családtagok számára leginkább a 26-28. héten elvégzett vizsgálat lehet érdekes, hiszen ekkorra már kialakulnak a baba arcvonásai, megfigyelhetők méhen belüli mozgolódásai, fintorai, ásítása. A 38. heti 3D/4D ultrahang alkalmas a kicsi fekvésének, becsült súlyának, valamint a lepény érettségének megállapítására, melyek mind jelzésértékűek a közelgő születés időpontjának meghatározásával kapcsolatban.

Az apák számára különösen fontos

A tapasztalat azt mutatja, hogy a vizsgálatok során a leendő édesapák is közelebb kerülnek gyermekükhöz és megkezdődik a korai kötődés kialakulása.
Érdemes tehát kihasználni ezt a páratlan lehetőséget, melynek segítségével már születése előtt megismerhetjük a kis jövevény számos tulajdonságát, és nem utolsósorban meggyőződhetünk egészségéről is.