A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Életmódváltás az egészségmegőrzés jegyében

Miért életmódváltás?

Életmódváltással megállíthatók vagy akár vissza is fordíthatók a rossz irányú egészségügyi folyamatok?

A civilizációs betegségek pozitívan befolyásolhatóak életmód terápiával. Közismert, hogy a túlzott kalória-bevitel elhízáshoz vezet, és hogy az elhízás is betegségnek számít. A köztudatban tehát meghonosodott már, hogy bizonyos életviteli sajátosságok konkrét kórképekhez vezetnek és értelemszerű, hogy ezen betegségek gyógyítása életmódváltással is hatásos lehet.

A különböző genetikai adottságok természetesen nagy szerepet játszanak abban, hogy a hasonlóan egészségtelen életmódot folytató emberek közül nem mindenkinek lesz mondjuk infarktusa. A genetikának azonban bizonyítottan kisebb szerepe van a civilizációs betegségek kialakulásában, mint a helytelen táplálkozásnak, a mozgásszegény életmódnak és a rossz stressz-kezelésnek. A genetikai vizsgálat meg tudja állapítani, milyen betegségekre van nagyobb hajlamunk, de ezek kifejlődésének esélyét nagyban csökkenteni lehet a megfelelő életmóddal.

Sokan azt hiszik, az egészséges élet a lemondással és az aszketizmussal egyenlő, pedig az életmódváltás is lehet örömforrás.

A fehér kenyér leváltása sem lemondás

Bejelentkezés

A tanácsadásra való bejelentkezéshez keressen elérhetőségeinken és hívjon a +36-1-489-5200-as telefonszámon!