Életmódváltás az egészségmegőrzés jegyében

Miért életmódváltás?

Életmódváltással megállíthatók vagy akár vissza is fordíthatók a rossz irányú egészségügyi folyamatok?

A civilizációs betegségek pozitívan befolyásolhatóak életmód terápiával. Közismert, hogy a túlzott kalória-bevitel elhízáshoz vezet, és hogy az elhízás is betegségnek számít. A köztudatban tehát meghonosodott már, hogy bizonyos életviteli sajátosságok konkrét kórképekhez vezetnek és értelemszerű, hogy ezen betegségek gyógyítása életmódváltással is hatásos lehet.

A különböző genetikai adottságok természetesen nagy szerepet játszanak abban, hogy a hasonlóan egészségtelen életmódot folytató emberek közül nem mindenkinek lesz mondjuk infarktusa. A genetikának azonban bizonyítottan kisebb szerepe van a civilizációs betegségek kialakulásában, mint a helytelen táplálkozásnak, a mozgásszegény életmódnak és a rossz stressz-kezelésnek. A genetikai vizsgálat meg tudja állapítani, milyen betegségekre van nagyobb hajlamunk, de ezek kifejlődésének esélyét nagyban csökkenteni lehet a megfelelő életmóddal.

Sokan azt hiszik, az egészséges élet a lemondással és az aszketizmussal egyenlő, pedig az életmódváltás is lehet örömforrás.

A fehér kenyér leváltása sem lemondás

Bejelentkezés

A tanácsadásra való bejelentkezéshez keressen elérhetőségeinken és hívjon a +36-1-489-5200-as telefonszámon!