A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Külföldi utazás, külföldről hazatérés

Minden külföldi utazás előtt javasolt a célország hivatalos honlapján, valamint a magyar Konzuli Szolgálat honlapján (https://konzuliszolgalat.kormany.hu/) tájékozódni a tranzit- és a fogadó országok COVID-19 helyzetéről és az előírt korlátozásokról.

A külföldről való hazatéréssel kapcsolatban Magyarország kormánya, az Operatív Törzs ajánlása alapján 2020. július 12-től három, vörös, sárga és zöld csoportba sorolta az országokat, amely besorolást minden szerdán felülvizsgálnak és aktualizálnak. A sárga és vörös kategóriájú országból érkező magyar állampolgároknak és a rokonaiknak a határon egészségügyi vizsgálaton kell átesniük és karanténba kell vonulniuk 14 napra.

Amennyiben valaki mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor PCR-tesztet végeztethet el, sárga jelölésű ország esetén már 1 db. negatív, piros jelölésű ország esetén 2 db. negatív PCR-teszt esetén oldható fel a karantén. További tájékozódásdért látogasson el a hivatalos koronavírus tájékoztató oldalra: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/zold-sarga-piros-besorolasu-orszagokkal-kapcsolatos-szabalyok
Augusztus elsejétől, aki sárga, vagy vörös országból tér haza, a tesztelés költségét maga kell állja. A besorolási listát a közlöny mellett kiadott Hivatalos Értesítő tartalmazza.

Abban az esetben, ha zöld országból érkezik valaki Magyarország területére, és sárga vagy piros csoportba tartozó országon csak átutazott (tranzitált), akkor nem szükséges karanténba vonulnia és PCR-tesztet végeznie.

A görögországi beutazásokkal kapcsolatban szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy jelen információink szerint az emailen megküldött PCR-lelethez az illetékes hatóságok elkérik a PCR-vizsgálatról a számlát is, ezért tanácsos azt is kinyomtatni kiutazáskor.

Preventív hatósági karantén alatt álló és panasz-, valamint tünetmentes pácienseket fogadni kizárólag akkor áll módunkban (illetve bármely más egészségügyi szolgáltató módjában):

  • amennyiben az illetékes hatóság a mintavétel idejére a hatósági karantén alól ideiglenes felmentés ad
  • ezt a dokumentumot pedig a páciens elektronikus formában megküldi, illetve magával hozza a teszt elvégzésekor.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ weboldalán találhatja az aktuális hivatalos ország besorolásokat.Online COVID-19 tünetellenőrző teszt

Koronavírus-teszt időpontfoglaláshoz hívja a +36 1 999-1727 számot!
Betegbiztonsági protokoll a Budai Egészségközpontban

Kiemelten fontosnak tartjuk pácienseink és az itt dolgozó szakemberek biztonságát, ezért Intézetünkben – a hatályban lévő aktuális rendelkezéseknek megfelelően – a koronavírus elleni védekezés számos formáját alkalmazzuk, melyekről részletesen EZEN a hivatkozáson olvashat.

Intézetünkben negatív PCR-teszt felmutatása szükséges a szájon át történő és más testüregi vizsgálatok vagy beavatkozások igénybe vételéhez, abban az esetben, ha a páciens a vizsgálatot megelőző 3 hetes periódusban elvégzett PCR-tesztje pozitív volt.

A járványügyi helyzetben szolgáltatásaink iránti érdeklődés növekedésével párhuzamosan telefonos ügyfélszolgálatunk terheltsége is növekedett. A gyors ügyfélkiszolgálás érdekében új telefonvonalat biztosítunk koronavírus-teszt időpontfoglaláshoz: +36 1 999-1727
A fenti telefonszámon kollégáink kizárólag koronavírus-tesztre jegyzik elő tisztelt ügyfeleinket hétköznap 08:00 - 20:00 között.

A helyszíni előszűrés kérdőív letöltéséhez kérjük kattintson IDE!

Az EESZT-be történő jogszabályi előírások szerinti kötelező adatszolgáltatás érdekében, minden magyar állampolgárnál az ellátás megkezdésének alapfeltétele a TAJ megadása, valamint az Ön adatainak védelme érdekében a személyes adatainak hitelt érdemlő igazolása. Külföldi állampolgárok esetében amennyiben nem rendelkeznek TAJ-jal a külföldi úti okmány száma kerül rögzítésre.