A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Otthoni higiénés szabályok COVID-19 fertőzés esetén

Koronavírus-teszt (COVID-19) időpontfoglaláshoz hívja a +36 1 999-1727 számot!

Azon koronavírusos betegek, akik tünetszegények vagy tünetmentesek, és állapotuk nem igényli a kórházi ellátást, mintegy két hét hétre házi karanténba kerülnek. Optimális esetben a fertőzött a háztartásban egyedül tartózkodik, vagy a vele egy háztartásban élők a karantén idejére átmenetileg el tudnak költözni. Szakorvosaink összegyűjtötték azokat a szempontokat, amik biztonságosabbá teszik az egy háztartásban való együttélést, ha a külön költözés nem lehetséges.

  1.
A betegnek el kell különülnie a családtagoktól, és külön szobában kell tartózkodnia, aludnia. 
  2.  A betegségben szenvedő és vele egy háztartásban élő családtagok fokozottan figyeljenek a higiénés rendszabályokra (kézhigiéné, távolságtartás, folyamatos szellőztetés, maszk- és kesztyűhasználat, felületfertőtlenítés) hiszen a tünetmentes/tünetes beteg hosszabb-rövidebb ideig ürítheti a SARS-CoV-2 vírust. 
  3.  A beteget ápoló családtag a betegről való gondoskodás után alaposan mosson kezet fertőtlenítő hatású folyékonyszappannal.  Ajánlott a patikában, drogériában is kapható 70%-os alkohol tartalmú kézfertőtlenítő szert kézmosáshoz is használni. 
  4.  Fontos, hogy a beteg személy által használt evőeszközöket külön fertőtlenítsék le mind a kézi mind a gépi mosogatás előtt. A mosogatógépet állítsák min. 55-60°C-ra.
  5.  Szigorúan kell venni a személyi higiénét: ne használják közösen a családtagok a WC-t, zuhanyzót, ha ez megoldható.
  6.  Abban az esetben, ha nincs külön fürdőszoba, mindig a beteg családtag használja a zuhanyzót utoljára és maszkban fertőtlenítse ki maga után. A fertőzött személy vécéhasználat után minden alkalommal fertőtlenítse az ülőkét, a nyomógombot, a csapot és a kilincset. Ne használjon a családdal közös kéztörlőt sem.
  7.  A beteg környezetét naponta tisztítani és fertőtleníteni szükséges, fertőtlenítő hatású szerekkel. 
  8.  Fontos, hogy a beteg személy ruházata, fehérneműje, ágyneműje a családtagokétól külön, legalább 60°C-on mossák, a mosószer mellé pedig ruhafertőtlenítő mosószer is kerüljön.
  9.  Fontos az ágynemű, pizsama, törölköző folyamatos cseréje (akár 2-3 naponta, amíg a tünetek fennálnak).
 10.  A beteg ruházatát, ágyneműjét, pizsamáját egy zacskóba gyűjtse, így vigye ki a mosáshoz, a zacskót dobja ki, ne használja újra fel.
 11.  A családtag egyszerhasználatos gumikesztyűt és maszkot viseljen, ha a beteg textíliáját a mosógépbe helyezi. A kesztyű levétele után fertőtlenítse kezét, így vegye le a maszkot és dobja ki, majd fertőtlenítsen újra kezet. 
 12.  A beteg fogkeféjét cserélje le 10 naponta a betegség fennállásakor és a gyógyulást követő időszakban is.
 13.  Használjon rendszeresen alkoholos szájöblögetőt, szájvizet.
 14.  Orr- és szájpiercingjeit vegye ki, és fertőtlenítve tárolja, csak a gyógyulást követően helyezze vissza.
 15.  A felszabadító vizsgálat végzését csak tünetmentes egyén esetén érdemes kezdeményezni. Nátha, rekedtség, fejfájás, gyengeség fennállásakor nincs értelme elvégezni a tesztet, akkor sem, ha letelt a 10 vagy 21 nap.


Vegyen részt megjelölt vizsgálatainkon
20% kedvezménnyel!

Betegbiztonsági protokoll a Budai Egészségközpontban

Kiemelten fontosnak tartjuk pácienseink és az itt dolgozó szakemberek biztonságát, ezért Intézetünkben – a hatályban lévő aktuális rendelkezéseknek megfelelően – a koronavírus elleni védekezés számos formáját alkalmazzuk, melyekről részletesen EZEN a hivatkozáson olvashat.

A gyors ügyfélkiszolgálás érdekében új telefonvonalat biztosítunk koronavírus-teszt időpontfoglaláshoz: +36 1 999-1727
A fenti telefonszámon kollégáink kizárólag koronavírus-tesztre jegyzik elő tisztelt ügyfeleinket hétköznap 08:00 - 20:00 között.

A helyszíni előszűrés kérdőív letöltéséhez kérjük kattintson IDE!

Az EESZT-be történő jogszabályi előírások szerinti kötelező adatszolgáltatás érdekében, minden magyar állampolgárnál az ellátás megkezdésének alapfeltétele a TAJ megadása, valamint az Ön adatainak védelme érdekében a személyes adatainak hitelt érdemlő igazolása. Külföldi állampolgárok esetében amennyiben nem rendelkeznek TAJ-jal a külföldi úti okmány száma kerül rögzítésre.