A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Betegbiztonsági protokoll a Budai Egészségközpontban

Vegye igénybe COVID-19 utáni kivizsgálási csomagunkat és előzze meg a rejtett szövődményeket! Időpontfoglaláshoz hívja a +36 1 489 5200 telefonszámot.

Koronavírus-teszt (COVID-19) időpontfoglaláshoz hívja a +36 1 999-1727 számot!

A Budai Egészségközpontban kiemelten fontosnak tartjuk mindhárom telephelyünkön pácienseink és munkatársaink biztonságát. Maximálisan eleget teszünk a hatályban lévő aktuális rendelkezéseknek, és a koronavírus elleni lehetséges védekezés számos formáját alkalmazzuk.

COVID-19 fertőzött betegellátást az Országos Gerincgyógyászati Központ (OGK) nem végez.

               
Maszkviselet
Az Intézet minden szakorvosa és dolgozója maszkot visel munkavégzés közben. A maszkviselet tisztelt pácienseink számára is kötelező.
 
Beléptetés
Amennyiben a páciens rendelkezik érvényes védettségi igazolvánnyal, és COVID-fertőzésre utaló tüneteket nem mutat, az épületbe minden további nélkül beléphet. Koronavírus fertőzés gyanúja esetén, szakorvosi döntés alapján antigén gyorsteszt elvégzését kérhetjük érvényes védettségi igazolvány megléte mellett is.

Amennyiben a szakorvosi vizsgálatra (járóbeteg-ellátásra) érkező páciens nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal, szükségessé válik az előszűrő kérdőív kitöltése (triage). Ennek pozitív eredménye esetén a Budai Egészségközpont jogosult az ellátás visszautasítására. A helyszíni előszűrő kérdőív megtekintéséhez kérjük kattintson IDE.

Járóbeteg-ellátás esetén hozzátartozók kizárólag akkor léphetnek be az intézetbe, ha a páciens kiskorú vagy mozgásában korlátozott vagy egyéb okok miatt önállóan közlekedni, ügyintézni nem tud. Ebben az esetben is csak egy kísérő kaphat bebocsájtást. A kísérőre is a fenti szabályok érvényesek.

Az épületbe történő belépésre kizárólag 10 perccel a foglalt előjegyzés időpontja előtt van mód.

 
Kézfertőtlenítés
Az épület számos pontján kézfertőtlenítő automatákat helyeztünk el, melyek használata egyszerű és gyors.
    
Légfertőtlenítő készülékek
A légfertőtlenítés a fertőzések elleni hatékony védekezés elengedhetetlen kiegészítője, ha magas színvonalú higiénés protokollnak szeretnénk megfelelni. A legfertőtlenítő készülékek (2 db. i-air pro és 20 db. plazmatechnológiás készülék) a Budai Egészségközpont stratégiai pontjain kaptak helyet. Megtalálhatók a várótermekben és az intenzív osztályon, továbbá az eljárásrendben szereplő kiemelt kockázatú szakrendelések rendelőiben: fül-orr-gégészeten, fogászaton, de a sebészeti szakrendelések esetén is folyamatosan üzemelnek.


Fertőtlenítő robot
A fertőtlenítő robot által kibocsájtott UVC-fény fotokémiai reakciót vált ki, lebontva ezzel a mikroorganizmusok RNS-ét és DNS-ét. A műtéti eljárások helyszínei vegyszer vagy toxikus vegyület további alkalmazása nélkül tisztíthatók meg a különféle baktériumoktól, vírusoktól, élesztő-, vagy penészgombáktól.


Eljárási protokoll fekvőbeteg ellátásban

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott egyedi utasítás alapján a Budai Egészségközpont fekvőbeteg ellátásai esetében az alábbi COVID eljárási protokollt vezettük be:

A beteg felvétele az alábbi feltételek egyikéhez kötött:
1) védettségi igazolvány bemutatása vagy ennek hiányában
2) 48 órán belül végzett negatív PCR eredmény bemutatása

Külföldön élő páciens felvétele esetén:
Védettségi igazolvány ÉS 48 órán belüli negatív PCR-teszt bemutatása is szükséges!

Intézményünkben a fentieken túl betegfelvételkor minden esetben antigén gyorstesztet végzünk. Amennyiben a páciensnek nincs védettségi igazolványa, úgy a műtét napján megismételjük az antigén gyorstesztet.

A PCR vizsgálatokat a Budai Egészségközpontban előjegyzés szerint el tudjuk végezni, melynek díja 19.500 Ft/vizsgálat. További információ a PCR vizsgálatról itt érhető el.

A fenti feltételek hiányában az elektív műtétek időpontja módosulhat.

A látogatókra az alábbi szabályok vonatkoznak:
  • Látogatási idő: délelőtt 11-12 óra, délután 16-20 óra között.
  • Egy beteghez naponta legfeljebb egy fő látogató érkezhet, maximum 60 perces időtartamra.
  • A látogatónak védettségi igazolvánnyal, vagy 48 órán belüli negatív PCR-teszt eredménnyel kell rendelkeznie, amely a 18 év alattiakra is vonatkozik.

Online COVID-19 tünetellenőrző teszt