A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Koronavírus elleni vakcina

Vegye igénybe COVID-19 utáni kivizsgálási csomagunkat és előzze meg a rejtett szövődményeket! Időpontfoglaláshoz hívja a +36 1 489 5200 telefonszámot.

2020. december 7-én megnyílt az önkéntes alapon történő regisztráció lehetősége a koronavírus elleni védőoltásra. A Miniszterelnöki Kabinetiroda közlése szerint az oltások akkor indulhatnak, amikor rendelkezésre áll a magyar hatóságok által jóváhagyott biztonságos vakcina.

2020. novemberében a Pfizer/ BioNtech, Moderna, Oxfordi Egyetem/ AstraZeneca és a Gamaleya Intézet gyógyszeripari cégek, kutatócsoportok jelentettek be pozitív eredményeket sajátfejlesztésű vakcináik kapcsán. 

A világ legelső (klinikai kísérleteken kívüli) koronavírus-oltását a 91 éves angol nagymama, Margaret Keenan kapta meg. A 95 százalékos hatékonyságot mutató Pfizer-vakcinát az egyesült királyságbeli szakértők december elején hagyták jóvá, ahol kezdetét vette a lakosság fokozatos átoltása.

Az orvostudomány fejlődésében hatalmas mérföldkőnek számított a mesterséges immunizáció, vagyis a védőoltások felfedezése – erről bővebben ezen blogbejegyzésünkben olvashat. A vakcinák kifejlesztésének menetéről pedig ezen a hivatkozáson tudhat meg többet.

Vegye igénybe célzott állapotfelmérésünket és előzze meg a rejtett szövődményeket!