A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Baleseti sebészet

Milyen sérülések tartoznak a baleseti sebészek feladatkörébe?

A külső, mechanikai behatásokra történő csonttörések, ízületi ficamok, rándulások, a lágyrészek zúzódása, izom- és ín-, idegsérülések felismerése, kezelése, fájdalmának csillapítása, a kialakult kóros állapot megszüntetése, a sérült testrész funkciójának helyreállítása a baleseti sebészek, traumatológusok feladata.

Milyen esetekkel foglalkozik a Budai Egészségközpont baleseti sebészete?

A friss sérülések, baleseti traumák ellátása az országosan szervezett ügyeleti rendszer szerint történik, súlyponti intézményekben, arra szakosodott sürgősségi egységekben, megfelelő képalkotó diagnosztikai, laboratóriumi, ellátó háttérrel, 24 órás készenléttel.

Traumatológiai szakrendelőnkben az enyhébb, zárt végtagsérülések, kisebb törések, rándulások, húzódások, ficamok diagnosztizálására, ellátására, műtéti illetve konzervatív kezelésére van lehetőség. Az akut ellátás utáni kezelések, kontrollvizsgálatok, a csonttörések gyógyulási folyamatának röntgenfelvételekkel történő ellenőrzése, a gipszkötések cseréje, korszerű "könnyített gipsz" felhelyezése, az esetleges rögzítő fémanyagok eltávolítása is történhet itt. Mindehhez a legkorszerűbb képalkotó diagnosztikai, röntgen- és ultrahangkészülékek, műszerek állnak a rendelkezésünkre. Előfordulnak olyan esetek is, amikor egy-egy sérülés szövődményeivel, rosszul gyógyult törésekkel, visszamaradt kóros elváltozásokkal fordulnak hozzánk. Szükség esetén ezek korrekcióját fekvőbeteg-ellátás keretében is el tudjuk látni. 

Szükség esetén a teljes poszttraumás rehabilitációs kezelést fizikoterápiás szakemberek, gyógytornászok és masszőrök segítik.

Sportsérüléssel is fordulhatok Önökhöz?

Igen, sőt, komplex sportrehabilitációs programmal segítjük a mielőbbi, lehető legteljesebb gyógyulást. A programnak, amelyet eredetileg élsportolók számára fejlesztettek ki, az a célja, hogy a sérüléstől az újbóli, teljes terhelhetőségig tartó időt lerövidítse. A rehabilitációs kezeléshez személyre szabottan mauálterápia, gyógytorna, masszázs, elektroterápia, ultrahang, lézer, spine liner kezelés tartozhat, majd ezt kiegészítve konzultációval, aktív megelőző programok tanításával segítünk a későbbi sérülések elkerülésében is.

Kapcsolódó témák

Betegbiztonsági protokoll a Budai Egészségközpontban

Kiemelten fontosnak tartjuk pácienseink és az itt dolgozó szakemberek biztonságát, ezért Intézetünkben – a hatályban lévő aktuális rendelkezéseknek megfelelően – a koronavírus elleni védekezés számos formáját alkalmazzuk, melyekről részletesen EZEN a hivatkozáson olvashat.

A gyors ügyfélkiszolgálás érdekében új telefonvonalat biztosítunk koronavírus-teszt időpontfoglaláshoz: +36 1 999-1727
A fenti telefonszámon kollégáink kizárólag koronavírus-tesztre jegyzik elő tisztelt ügyfeleinket hétköznap 08:00 - 20:00 között.

A helyszíni előszűrés kérdőív letöltéséhez kérjük kattintson IDE!

Az EESZT-be történő jogszabályi előírások szerinti kötelező adatszolgáltatás érdekében, minden magyar állampolgárnál az ellátás megkezdésének alapfeltétele a TAJ megadása, valamint az Ön adatainak védelme érdekében a személyes adatainak hitelt érdemlő igazolása. Külföldi állampolgárok esetében amennyiben nem rendelkeznek TAJ-jal a külföldi úti okmány száma kerül rögzítésre.