A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Bőrgyógyászati kérdések

Trichogram / hajvizsgálat

Mit jelent a trichogram vizsgálat?
A trichogram vizsgálat a hajszálak szőrtüszőben lévő részének, a hajhagymáknak a mikroszkópos vizsgálata, mely segítséget nyújthat a hajhullás diagnosztikájában.

Hogy történik a vizsgálat?
A vizsgálat során két régióból történik mintavétel egy eszköz segítségével. Egy-egy régióból kb. 40-50 hajszál kerül eltávolításra. A hajvizsgálat eredménye kb. 2 hét múlva várható.

A hajvizsgálat előtt mikor szabad utoljára hajat mosni?
A hajvizsgálat/trichogram vizsgálat előtt 4-5 nappal szabad utoljára hajat mosni. Ebben az időszakban száraz sampont sem szabad használni. A vizsgálati napon csak reggel lehet megfésülködni, hajzselét, hajlakkot a vizsgálati napon ne tegyen a hajra.
Hajfestést lehet e végezni a trichogram vizsgálat előtt?
A vizsgálat előtti hónapban hajfestést, dauert ne végeztessen.

Anyajegyvizsgálat

Milyen gyakran ajánlott az anyajegyek vizsgálata?
Évente javasolt az anyajegyvizsgálat. Esetenként (pl. nagyszámú , esetleg szabálytalan anyajegy esetén, vagy ha a családban előfordult melanoma, illetve bőrtípustól függően) a vizsgáló orvos javasolhatja a gyakoribb szűrővizsgálat elvégzését.

Mit kell figyelnem az anyajegyeimen?
Az anyajegyek színét (akár sötétedik, akár világosodik), az anyajegyek nagyságát/méretét, széli részét, alakját (pl. szimmetrikus, szabályos alakú anyajegy aszimmetrikussá válik). Amennyiben egyik anyajegye rendszeresen viszket, vagy megsérül mindenképp ajánlott bőrgyógyászt felkeresni.

Minden esetben szükséges anyajegy levétele előtt azaz a sebészeti vizsgálat előtt bőrgyógyászati véleményezés?
Minden esetben. A bőrgyógyász egy kézi mikroszkóppal (dermatoscop) előzetesen precízen véleményezni tudja teste anyajegyét/bőrelváltozását és megjelöli azokat, amelyeket eltávolításra javasol. Sebészeti kimetszés csak előzetes bőrgyógyászati szakvélemény/javallat esetén végezendő!

Kapcsolódó témák

Betegbiztonsági protokoll a Budai Egészségközpontban

Kiemelten fontosnak tartjuk pácienseink és az itt dolgozó szakemberek biztonságát, ezért Intézetünkben – a hatályban lévő aktuális rendelkezéseknek megfelelően – a koronavírus elleni védekezés számos formáját alkalmazzuk, melyekről részletesen EZEN a hivatkozáson olvashat.

A gyors ügyfélkiszolgálás érdekében új telefonvonalat biztosítunk koronavírus-teszt időpontfoglaláshoz: +36 1 999-1727
A fenti telefonszámon kollégáink kizárólag koronavírus-tesztre jegyzik elő tisztelt ügyfeleinket hétköznap 08:00 - 20:00 között.

A helyszíni előszűrés kérdőív letöltéséhez kérjük kattintson IDE!

Az EESZT-be történő jogszabályi előírások szerinti kötelező adatszolgáltatás érdekében, minden magyar állampolgárnál az ellátás megkezdésének alapfeltétele a TAJ megadása, valamint az Ön adatainak védelme érdekében a személyes adatainak hitelt érdemlő igazolása. Külföldi állampolgárok esetében amennyiben nem rendelkeznek TAJ-jal a külföldi úti okmány száma kerül rögzítésre.