A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Kardiológiai kérdések

Miből áll a terheléses vizsgálat?
Kerékpár-ergométert kell tekerni egy meghatározott fordulatszámon, fokozatosan nehezedő terhelés mellett, közben az orvos figyeli az EKG-t, vérnyomást. Koszorús erek állapotának felmérésére szolgáló vizsgálat.

Mit jelent a Holter vizsgálat?
A páciens mellkasára felhelyezünk 7 db öntapadós elektródát, mely egy kisméretű, hordozható Holter készülékbe csatlakozik, beprogramozás után a páciens összes szívdobbanását rögzíti 24 órán keresztül. Levétel után értékelésre kerül a görbe, kardiológus átnézi, véleményezi. Ritmuszavarok, anginás panaszok megítélésére szolgál.

A szívultrahang vizsgálat miről ad tájékoztatást?
A szív mechanikus funkciójáról, üregméretekről ( pitvarok, kamrák), esetleges szívburokban lévő folyadékról,billentyűeltérésekről. Fájdalommentes vizsgálat.

Miért kell a 24 órás ABPM vizsgálat?
Teljesebb képet ad az orvosnak a páciens vérnyomásának alakulásáról, mint néhány mérés napközben, ezenkívül az éjszakai-hajnali vérnyomásértékek is fontosak az esetleges gyógyszeres terápia beállítása miatt.
A számítógéppel beprogramozott készülék nappal 30 percenként, éjszaka 60 percenkét mér automatikusan vérnyomást.

Miért van különbség a két karon mért vérnyomásértékek között?
10-20 Hgmm különbség a két kar között nem utal semmi kórosra. A vérnyomásunk folyamatosan változik, a két kar közötti mérésnél időben is van különbség, hiszen nem egyszerre mérjük.

Mit mutat ki az EKG?
Az EKG-vizsgálat a szív elektromos működését ábrázolja. Tájékoztatást adhat az orvosnak különböző ritmuszavarokról, lezajlott szívinfarktusról, koszorúérproblémákról. A vizsgálat fájdalommentes.

Kapcsolódó témák

Betegbiztonsági protokoll a Budai Egészségközpontban

Kiemelten fontosnak tartjuk pácienseink és az itt dolgozó szakemberek biztonságát, ezért Intézetünkben – a hatályban lévő aktuális rendelkezéseknek megfelelően – a koronavírus elleni védekezés számos formáját alkalmazzuk, melyekről részletesen EZEN a hivatkozáson olvashat.

A gyors ügyfélkiszolgálás érdekében új telefonvonalat biztosítunk koronavírus-teszt időpontfoglaláshoz: +36 1 999-1727
A fenti telefonszámon kollégáink kizárólag koronavírus-tesztre jegyzik elő tisztelt ügyfeleinket hétköznap 08:00 - 20:00 között.

A helyszíni előszűrés kérdőív letöltéséhez kérjük kattintson IDE!

Az EESZT-be történő jogszabályi előírások szerinti kötelező adatszolgáltatás érdekében, minden magyar állampolgárnál az ellátás megkezdésének alapfeltétele a TAJ megadása, valamint az Ön adatainak védelme érdekében a személyes adatainak hitelt érdemlő igazolása. Külföldi állampolgárok esetében amennyiben nem rendelkeznek TAJ-jal a külföldi úti okmány száma kerül rögzítésre.