A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Radiológia kérdések

MR vizsgálat milyen előkészületet igényel?
Nem kell MR vizsgálatra éhgyomorral jönni, de a vizsgálat előtt 1-2 órával már ne egyen illetve előtte is csak egy könnyű étkezés javasolt. Amennyiben kontraszt anyagot is kap, akkor egy hónapon belüli vesefunkciós laborvizsgálat eredmény szükséges.

Hasi CT vizsgálatra hogy kell felkészülni?
Mindenképpen éhgyomorra érkezzen, de a fontos gyógyszereket vegye be. Azok a cukorbeteg páciensek akik Metformin tartalmú tablettát szednek, a gyógyszer szedését a vizsgálat előtt 2 nappal fel kell függeszteni.
Amennyiben kontraszt anyagot kell használni, akkor egy hónapon belüli vesefunkciós laborvizsgálat eredménye szükséges. Betegségről nem tudó személy esetén vizsgálat előtt egy hónapnál nem idősebb laborérték elfogadható. Diabetes, vesebetegség esetén, egy héten belüli vesefunkció szükséges. Amennyiben a vesefunkcióra vonatkozó laboreredmények nem állnak a vizsgálat napján rendelkezésünkre, a vizsgálatot nem végezzük el.
A szájon át elfogyasztott kontrasztanyag és a vénába kapott kontrasztanyag esetleg hányingert okozhat.

Milyen korlátok vannak az MR vizsgálatnál?
Az MR készülékünk maximálisan 135 kg súlyú pácienst tud vizsgálni. További korlát a cső átmérője, mely az 1,5T MR-ben 60 cm, 3T MR-ben 70 cm. A vizsgálat során 20-40 percet kell mozdulatlanul háton feküdni.

Mennyi idő alatt készül el a mammográfiás vizsgálati lelet?
A lelet elkészülése általában egy hét. Az oka, hogy az elkészült felvételeket két mammográfiás képleolvasásban jártas radiológus szakorvos egymástól függetlenül végzi, megjelölve a nem-negatív elváltozásokat. Ez a kettős leolvasás javítja a szűrés mammográfia érzékenységét és pontosságát. Ismétlő szűrővizsgálatnál követelmény az előző mammográfiás vizsgálatokkal való összehasonlítás is. Előfordul, hogy a két orvos véleménye eltérő, akkor egyeztetés után közösen döntenek arról, hogy szükséges-e a vizsgálatra való visszahívás.

Mennyi idő alatt készülnek el a CT/MR leletek? 
A képeket tartalmazó CD-t a vizsgálat után azonnal átveheti, a leletezés kb. 3 munkanapot vesz igénybe.

Betegbiztonsági protokoll a Budai Egészségközpontban

Kiemelten fontosnak tartjuk pácienseink és az itt dolgozó szakemberek biztonságát, ezért Intézetünkben – a hatályban lévő aktuális rendelkezéseknek megfelelően – a koronavírus elleni védekezés számos formáját alkalmazzuk, melyekről részletesen EZEN a hivatkozáson olvashat.

A gyors ügyfélkiszolgálás érdekében új telefonvonalat biztosítunk koronavírus-teszt időpontfoglaláshoz: +36 1 999-1727
A fenti telefonszámon kollégáink kizárólag koronavírus-tesztre jegyzik elő tisztelt ügyfeleinket hétköznap 08:00 - 20:00 között.

A helyszíni előszűrés kérdőív letöltéséhez kérjük kattintson IDE!

Az EESZT-be történő jogszabályi előírások szerinti kötelező adatszolgáltatás érdekében, minden magyar állampolgárnál az ellátás megkezdésének alapfeltétele a TAJ megadása, valamint az Ön adatainak védelme érdekében a személyes adatainak hitelt érdemlő igazolása. Külföldi állampolgárok esetében amennyiben nem rendelkeznek TAJ-jal a külföldi úti okmány száma kerül rögzítésre.