A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Radiológia kérdések

MR vizsgálat milyen előkészületet igényel?
Nem kell MR vizsgálatra éhgyomorral jönni, de a vizsgálat előtt 1-2 órával már ne egyen illetve előtte is csak egy könnyű étkezés javasolt. Amennyiben kontraszt anyagot is kap, akkor egy hónapon belüli vesefunkciós laborvizsgálat eredmény szükséges.

Hasi CT vizsgálatra hogy kell felkészülni?
Mindenképpen éhgyomorra érkezzen, de a fontos gyógyszereket vegye be. Azok a cukorbeteg páciensek akik Metformin tartalmú tablettát szednek, a gyógyszer szedését a vizsgálat előtt 2 nappal fel kell függeszteni.
Amennyiben kontraszt anyagot kell használni, akkor egy hónapon belüli vesefunkciós laborvizsgálat eredménye szükséges. A szájon át elfogyasztott kontrasztanyag és a vénába kapott kontrasztanyag esetleg hányingert okozhat.

Milyen korlátok vannak az MR vizsgálatnál?
Az MR készülékünk maximálisan 135 kg súlyú és/vagy max. 30 cm has/mell magasságú pácienst tud vizsgálni. A vizsgálat során 20-40 percet kell mozdulatlanul háton feküdni.

Mennyi idő alatt készül el a mammográfiás vizsgálati lelet?
A lelet elkészülése általában két hét. Az oka, hogy az elkészült felvételeket két filmleolvasásban jártas radiológus szakorvos egymástól függetlenül végzi, megjelölve a nem-negatív elváltozásokat. Ez a kettős leolvasás javítja a szűrés mammográfia érzékenységét és pontosságát. Ismétlő szűrővizsgálatnál követelmény az előző mammográfiás vizsgálatokkal való összehasonlítás is. Előfordul, hogy a két orvos véleménye eltérő, akkor egyeztetés után közösen döntenek arról, hogy szükséges-e a vizsgálatra való visszahívás.

Mennyi idő alatt készülnek el a CT/MR leletek? 
A képeket tartalmazó CD-t a vizsgálat után azonnal átveheti, a leletezés kb. 3 munkanapot vesz igénybe.

Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) azonnali hatállyal valamennyi telephelyén beszünteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását.      

Szerződéses partnereinket folyamatosan tájékoztatjuk a szolgáltatások logisztikájának alakulásáról, illetékes szakembereink és ellátásszervezőink útján.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
ügyvezető igazgató