A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Sebészeti kérdések

Minden esetben szükséges anyajegy levétele előtt azaz a sebészeti vizsgálat előtt bőrgyógyászati véleményezés?
Minden esetben. A bőrgyógyász egy kézi mikroszkóppal (dermatoscop) előzetesen precízen véleményezni tudja teste anyajegyét/bőrelváltozását és megjelöli azokat, amelyeket eltávolításra javasol. Sebészeti kimetszés csak előzetes bőrgyógyászati szakvélemény/javallat esetén végezendő!

Fájdalmas-e az anyajegy eltávolítás, illetve az ambuláns műtét?
A műtét nem fájdalmas. Azt helyi érzéstelenítést követően végezzük. Az érzéstelenítő beadása kellemetlen, kisebb vagy jelentősebb szúró fájdalmat okoz rövid ideig attól függően, hogy a test melyik regiójában történik a beavatkozás. Lidocain allergia esetén más helyi érzéstelenítőt alkalmazunk / pl Novocain./ Ha valaki minden érzéstelenítőre allergiás- ez különlegesen ritka- akkor a beavatkozás kórházban altatásban végezhető.

Mi a teendő verejtékmirigy gyulladás esetén?
Ha verejtékmirigy gyulladás gyanú merül fel, akkor mikor kell sebészhez fordulni: a gyors gyógyulás a korán megkezdett szakszerű kezeléstől várható. Tehát mihamarabb javasolt sebészt felkeresni. El kell különíteni egyéb gyulladásos bőrbetegségektől, ezt csak a fizikális vizsgálat során lehet.

Jóindulatú lipóma eltávolítása szükséges-e?
Ha tudjuk, hogy jóindulatú, hogy lipóma, és semmi panaszt nem okoz , akkor nem.
Ha akár kozmetikai, akár egyéb panaszt okoz, vagy bizonytalan a csomó eredete, viszonylag gyorsan növekszik, akkor javasolt eltávolítani.
Zuhanyzás: a sebet a varratszedésig ne érje víz. Rendszeres kötéscsere szükséges, a seb fertőtlenítő oldattal való ecsetelés után laza fedőkötés felhelyezése javasolt. Nem szükséges a levegőt is elzáró vízhatlan tapasz. A sebet a varrat eltávolításáig kötözni szükséges.

Mi a teendő benőtt köröm esetén?
A körömágy gyulladásnak ma legjobban bevált módja a lézerrel elvégzett beavatkozás. A műtét során érzéstelenítést követően a körömágy azon részét távolítjuk el, ahonnét a rossz irányba növekvő un. széli rész indul ki. Így a lézeres műtét nem tüneti kezelés nyújt, hanem a baj okát szünteti meg. A kiújulás esélye sokkal kisebb, és a kozmetikai eredmény jó. A benőtt körömről itt olvashat részletesebben.

Betegbiztonsági protokoll a Budai Egészségközpontban

Kiemelten fontosnak tartjuk pácienseink és az itt dolgozó szakemberek biztonságát, ezért Intézetünkben – a hatályban lévő aktuális rendelkezéseknek megfelelően – a koronavírus elleni védekezés számos formáját alkalmazzuk, melyekről részletesen EZEN a hivatkozáson olvashat.

A gyors ügyfélkiszolgálás érdekében új telefonvonalat biztosítunk koronavírus-teszt időpontfoglaláshoz: +36 1 999-1727
A fenti telefonszámon kollégáink kizárólag koronavírus-tesztre jegyzik elő tisztelt ügyfeleinket hétköznap 08:00 - 20:00 között.

A helyszíni előszűrés kérdőív letöltéséhez kérjük kattintson IDE!

Az EESZT-be történő jogszabályi előírások szerinti kötelező adatszolgáltatás érdekében, minden magyar állampolgárnál az ellátás megkezdésének alapfeltétele a TAJ megadása, valamint az Ön adatainak védelme érdekében a személyes adatainak hitelt érdemlő igazolása. Külföldi állampolgárok esetében amennyiben nem rendelkeznek TAJ-jal a külföldi úti okmány száma kerül rögzítésre.