• Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  Dr. Kriván Péter PhD gyermekgyógyász szakmai profilja

  Szakképesítések: csecsemő-és gyermekgyógyászat, hematológia, infektológia

   

  Kiemelt érdeklődési területek, ahonnan a kedves páciensek jelentkezését várom

  1. Veleszületett és szerzett immunhiányos állapotok kivizsgálása, kezelése, gondozása
  Gyermek- és - nem ritkán - felnőttkorban jelentkező gyakori fertőzések (elsősorban felső és alsó légúti hurutok, hasmenések, gennyesedések stb.) hátterében sok esetben veleszületett betegségek állnak, amelyek szakszerű immunológiai kivizsgálással diagnosztizálhatók. Számos esetben (főleg antitesthiányos állapotokban) lehetőség van korszerű, a beteg életminőségét nagymértékben javító, panaszmentes állapotot biztosító kezelésre is. A szerzett immunhiányos állapotok valamely alapbetegség következtében, annak kísérőjelenségeként alakulnak ki. E kórképekhez kapcsolódó immunhiányos állapotok felmérése, kivizsgálása, tanácsadás, kezelés és a lehetséges kockázatok csökkentése.
  2. Őssejt-transzplantáció, őssejt-kutatás, köldökvér-őssejtek felhasználása
  20 éve foglalkozom a mindennapi gyakorlati munkámban őssejt-transzplantációval. Az őssejtekkel kapcsolatos kutatások slágertémát jelentenek a gyógyászatban, ugyanakkor a kérdéskörrel kapcsolatban sok félreértés, félretájékoztatás ismert. Felvilágosítás az őssejt-átültetéssel gyógyítható betegségekről, a köldökvér őssejtek felhasználási lehetőségeiről, a regeneratív medicina jövőjéről, a kutatás jelenlegi állásáról és az ígéretes jövőbeli kezelésekről.
  3. Vérképzőszervi (hematológiai) problémák - elsősorban gyermekek esetében
  A mindennapi életben gyakran találkozunk a legkülönbözőbb (szerencsére legtöbbször nem rosszindulatú betegséget jelző) vérképeltérésekkel, vérszegénységgel, nyirokcsomó-duzzanatokkal, lép- májnagyobbodással és egyéb hematológiai problémákkal, vérzésekkel és fokozott véralvadással. E panaszok kivizsgálása, kezelése, gondozása, tanácsadás sokszor a vérképzőszervek szakorvosa (hematológus) feladata.
  4. Fertőző betegségek gyermekkorban
  A mindennapi életben számtalan fertőzés érhet minket (nem egyszer szokatlan formában vagy szokatlan kórokozó által). E fertőzések diagnosztizálására, kezelésére, a szülők megfelelő felvilágosítására, tanácsadásra a gyermek fertőző betegségek szakorvosa (infektológus) szakértelmére van szükség.