A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Kedvezmények

Kedvezményes kardiológiai szakorvosi vizsgálat szívultrahang-vizsgálattal

Mit lehet vizsgálni a szívultrahang segítségével?
Az echokardiográfia, vagyis a szívultrahang vizsgálat által vizsgálható a szív szerkezeti felépítése, a szív üregeinek mérete, a vér áramlásának iránya, ritmusa, sebessége, a szívbillentyűk működése, záródása, funkcionális zavarai. Az esetleges eltérések, rendellenességek is megállapíthatók vele: így például rávilágíthat folyadékgyülem, érszűkület, érelzáródás, infarktus utáni szövetelhalás, hegesedés, vérrög stb. kialakulására.

Töltse le kedvezménykuponunkat, vegyen részt kardiológiai szakorvosi vizsgálatunkon márciusban!

Eredeti ár: 40.000.-Ft                                                                             Kedvezményes ár: 32.000.-Ft
Eredeti ár Dr. Marton Annánál történő vizsgálatra: 45.000. Ft         Kedvezményes ár: 36.000.-Ft
        

Mikor válhat szükségessé a szív ultrahangos vizsgálata?
A betegségek okozta szövődmények időben történő felismerése, illetve megelőzése érdekében. Mellkasi panaszok esetén szívultrahang segítségével diagnosztizálják a tüneteket kiváltó eltéréseket és rendellenességeket. Különösen indokolt lehet a vizsgálat panaszmentes esetben a magas vérnyomással élők és a cukorbetegek számára, a betegségek okozta szövődmények meggátolása érdekében. A vizsgálat szintén javallott az irodai ülőmunkát vagy más mozgásszegény környezetben dolgozó, és a mentálisan terhelt, stressznek kitett vezetők és beosztottak számára egyaránt. A 20 és 40 év közötti aktív, sportos életmódot folytató ügyfelek, valamint a 40 év feletti korosztály tagjai szintén nagyobb mértékben kitettek a szív- és érrendszeri megbetegedések szövődményeinek. Orvosszakértőnk felhívja a figyelmet a menopauza előtt álló nők szokásostól eltérő, atípusos tünettanára is: a mellkasi panaszok helyett torokfájás, nyakfájás, gyomorfájdalmak, szorongás és általános fáradság is jelentkezhet. Javasolt a szívultrahang szűrő jelleggel minden olyan esetben, ahol a páciens egyenesági rokonságában következett be hirtelen halál, szívizombetegség vagy szívbillentyűelégtelenség lépett fel. Operáció előtt álló betegek esetében ez az egyik legfontosabb vizsgálat, amely segíti az altatás és a műtét zavartalanságát, sikerét. Ultrahanggal vizsgálják a szívkatéteres értágításon, sztent beültetésen, szívbillentyű műtéten vagy a szívinfarktuson átesetteket és a koszorúér-betegeket is. Szív- és érrendszeri beavatkozáson átesett egyének esetében szintén javasolt.

Mennyi ideig tart a vizsgálat?
A kardiológiai szakorvosi vizsgálat és a szív ultrahangos vizsgálatára szánt idő kb. 30-60 perc.

Rövid idő alatt többször is kellett csináltatni szívultrahang-vizsgálatot, ártalmas lehet-e?

A szívultrahang-vizsgálat veszélytelen, korlátlanul ismételhető vizsgálat, mert a pácienst nem terheli, nem éri sugárzás általa.

Milyen előkészületekre lehet szükség?
A mellkason át történő szívultrahang-vizsgálat esetében különösebb előkészületre nincs szükség: a páciens fedetlen mellkassal fekszik a vizsgálóágyon, az orvos a vizsgált területet az ultrahang terjedését segítő zselével keni be, ezen mozgatja a készülék vizsgálófejét.

Okoz-e fájdalmat?
A mellkasi szívultrahang-vizsgálat fájdalmatlan.

Mi történik a vizsgálat után?
A megfelelő terápia beállítása, gyógyszeres kezelés, fekvőbeteg szakirányú kardiológiai osztályba történő irányítás, más vizsgálatok, Coronaria CT indikáció esetén.



Bármilyen felmerülő kérdés estén telefonos ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésre a +36 1 489-5200 telefonszámon vagy az info@bhc.hu e-mail címen.

Kedvezményes szűrővizsgálatok

Kapcsolódó témák

Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) azonnali hatállyal valamennyi telephelyén beszünteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását.      

Szerződéses partnereinket folyamatosan tájékoztatjuk a szolgáltatások logisztikájának alakulásáról, illetékes szakembereink és ellátásszervezőink útján.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
ügyvezető igazgató