Derékfájás - mikor forduljak orvoshoz?

Ez a cikk több mint 2 éve frissült utoljára. Kérjük, olvasáskor vegye ezt figyelembe!

Ha nem múlik a fájdalom…

Mivel a derékfájás ritkán komolyabb betegség tünete is lehet, ezért azonnal forduljon orvoshoz, ha fájdalma:

• több mint 6 hónapja hullámzó intenzitással fennáll, különösen fekvő helyzetben, vagy éjszaka;
  • az egyik vagy mindkét lábba kisugárzik;
  • az egyik vagy mindkét láb gyengeségét, zsibbadását, érzéskiesését okozza (akár csak kis bőrterületen is);
  • széklet-, illetve vizeletürítési panaszokat okoz;
  • hasi fájdalommal vagy pulzáló érzéssel, illetve lázzal társul;
  • esés vagy a hátat ért ütést követően alakul ki, és a fájdalom intenzív;
  • ha korábban már volt daganatos megbetegedése, illetve derékfájdalma indokolatlan fogyással társul;
  • ha csontritkulása van;
  • ha rendszeresen szteroidot kap (szájon át vagy injekcióban).

Terápiák

• egyéni gerinctorna, gyógytorna
  • fizioterápia
  • gyógyszeres fájdalom- és gyulladáscsökkentés
  • injekciós kúra, infúziós kúra
  • műtéti eljárás
(Amennyiben már rendelkezik kivizsgálási eredménnyel és mozgásterápiás javaslattal, természetesen közvetlenül is bejelentkezhet gyógytornára.) Gyógytorna programunkról itt olvashat bővebben.

Intézetünkben negatív PCR-teszt felmutatása szükséges a szájon át történő és más testüregi vizsgálatok vagy beavatkozások igénybe vételéhez, abban az esetben, ha a páciens a vizsgálatot megelőző 3 hetes periódusban elvégzett PCR-tesztje pozitív volt.

A járványügyi helyzetben szolgáltatásaink iránti érdeklődés növekedésével párhuzamosan telefonos ügyfélszolgálatunk terheltsége is növekedett. A gyors ügyfélkiszolgálás érdekében új telefonvonalat biztosítunk koronavírus-teszt időpontfoglaláshoz: +36 1 999-1727