November a férfihónap

Ez a cikk több mint 2 éve frissült utoljára. Kérjük, olvasáskor vegye ezt figyelembe!

A férfiak kevésbé törődnek az egészségükkel, mint a nők. Úgy vélik, hogy az "igazi férfi" szívós, kőkemény és betegség esetén az orvostól, illetve a rendszeres orvosi ellenőrzésektől is vonakodik.

A Movember Mozgalom célja, hogy megváltoztassa az effajta gondolkodást és egy egészséges és jópofa mulatsággal felhívja a figyelmet a férfiak egészségét érintő komoly problémákra, elsősorban a prosztata megbetegedések, a prosztata rák magas arányára, amely rendszeres szűrővizsgálattal megelőzhető.

A Movember egy világszerte ismert figyelemfelkeltő mozgalom, amelyet minden év novemberében rendeznek meg. A férfiak a hónap elején megborotválkoznak és egy hónapon át bajuszt növesztenek.