A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Új endoszkópos műszert helyeztünk üzembe

Ez a cikk több mint 2 éve frissült utoljára. Kérjük, olvasáskor vegye ezt figyelembe!

Új, csúcstechnológiás endoszkópos készüléket helyeztünk üzembe, amellyel a korábbiaknál sokkal hatékonyabban és a beteg számára kíméletesebben történhet a tápcsatorna betegségeinek, a vastagbél elváltozásainak diagnosztikája.A FUJINON legújabb fejlesztésű 600-as rendszere HD-minőségben, élesebb, nagyítható képpel, optikai kontrasztfokozó technikákkal (FICE) teszi lehetővé az elváltozások korai felismerését, a minden eddiginél pontosabb szövetmintavételt. A colo-assist technológia révén a vizsgáló eszköz jobban alkalmazkodik a bél kanyarulataihoz, így biztosítja a kíméletes bevezetést és a könnyű előrehaladást a vastagbélben. Az eszköz végén fényforrás, egy miniatűr kamera és egy parányi hurokszerű eszköz van, amely nemcsak szövetminta vételére, de polipok eltávolítására is alkalmas.

A Budai Egészségközpont az első olyan hazai magánintézmény, amely rendelkezik ezzel a korszerű, a vastagbél vizsgálatot minden eddiginél hatékonyabbá tévő rendszerrel. A vizsgálatokat tapasztalt szakemberek, a terület elismert specialistái végzik, a páciensek biztonságát a kórházi környezet, az aneszteziológiai és intenzív osztályos háttér garantálja.

A mintegy félórás vastagbél tükrözést altatásban javasoljuk elvégezni, mely a páciens számára fájdalommentes, az orvos számára pedig nyugodtabb, körültekintőbb vizsgálatot tesz lehetővé.

Kiknek javasolt a vastagbél tükrözés?

  • elmúlt 50 éves
  • ülőmunkát végez, mozgásszegény életmódot folytat
  • dohányzik
  • alkoholt, rostszegény, zsíros, fűszeres ételeket fogyaszt
  • akiknek a családjában már előfordult vastagbéldaganatos megbetegedés
  • akiknek már voltak bélrendszeri gondjai, például korábban bélpolipot találtak és távolítottak el a bélfalukról, vagy krónikus gyulladásos bélbetegségben szenvednek

Akiknél az alábbi tünetek jelentkeznek

  • a székletben vér jelenik meg
  • visszatérő, mással nem magyarázható emésztési panaszok jelennek meg, például puffadás, hasgörcs, székelési nehézségek, felváltva hasmenés és székrekedés jelentkezik, vagy ha ceruzavékonyságú a széklet
  • váratlan fogyás, gyengeség, étvágytalanság, vérszegénység