Gerinckontroll

Ez a cikk több mint 2 éve frissült utoljára. Kérjük, olvasáskor vegye ezt figyelembe!

Gerinckontroll – Útmutató a gerinc eredetű fájdalmak megértéseshez, megelőzéséhez

A Budai Egészségközpont Szakkórháza az Országos Gerincgyógyászati Központ napokban megjelent Gerinckontroll című kézikönyve az intézet betegoktatási programjának fontos mérföldköve. A könyv segítségével hazaviheti mindazt a tudásanyagot, amelyet a gyakorló gerincbetegnek tudnia kell, ha eredményesen akar megküzdeni a gerinc eredetű fájdalmak okozta kellemetlenségekkel.

Intézményünk dolgozói számára mindig fontos volt, hogy megtanítsuk betegeinknek, hogyan tudják akár gyógytornával, életmódváltással enyhíteni a fájdalmukat, javítani az életminőségüket. Mindehhez elkerülhetetlen, hogy egy kicsit ők is szakértői legyenek a témának, ismerjék saját gerincük felépítését, működését. – vallja Dr. Ferenc Mária, osztályvezető főorvos reumatológus-fizioterápiás és mozgásszervi rehabilitációs szakorvos a könyv szerkesztője. Ezt a szisztematikus tanulást szolgálják a könyvben publikált szakmailag korrekt, ugyanakkor közérthető módon megfogalmazott információk, ábrák, rajzok.

Az intézetben zajló betegoktatási program hatása számokban is kifejezhető, a hosszú távon mért vélemények azt jelezték, hogy a program elsajátítása után a betegek 70%-a változtatott életmódján, 68%-uknál nem tértek vissza a panaszok, 70%-ban csökkentették a fájdalomcsillapító gyógyszereket, és 90%-ban tartották fontosnak az ilyen jellegű oktatási metódust a gerincbetegségükkel való megküzdésükhöz. A tudás birtokában minden bizonnyal nagyobb biztonsággal előzhetjük meg a gerincbetegségeket, illetve gyógyulhatunk ki belőlük.

Az Országos Gerincgyógyászati Központ betegoktatási programjára épülő könyvet mindazoknak ajánljuk, akik számára fontos önmaguk és családjuk gerincének védelme és a fájdalommentes élet.

A könyv megvásárolható a XII. kerület Királyhágó u. 1-3. szám alatt működő Királyhágó kávézóban 1 800 forintért.