Bemutatjuk új belgyógyászainkat!

Belgyógyászati csapatunk idén több új taggal is bővült! Ismerjék meg őket és olvassák el rövid bemutatkozójukat!

Dr. Borús Hajnal: belgyógyász, diabetológus szakorvos

„Több, mint 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkezem. A Budai Egészségközpont csapatához 2019-ben csatlakoztam. Elkötelezett híve vagyok az életmód terápiának, a prevenciónak. Belgyógyász- diabetológusként leginkább az inzulinrezisztens és a frissen diagnosztizált, 2-es típusú cukorbetegek gyógyulását szeretném segíteni. Ebben a folyamatban a betegek tehetnek a legtöbbet magukért. Vallom, hogy megfelelő együttműködés esetén ezek az állapotok visszafordíthatóak. Több mint 10 évet éltem Németországban, így németül vagy angolul beszélő pácienseket is fogadok."

Dr. Muhari Géza: belgyógyász, orvosi rehabilitáció szakorvosa

„1989-ben kezdtem meg orvosi hivatásomat. Első munkahelyemen, a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet I. Belgyógyászat Osztályán 2007-ig dolgoztam. Itt volt lehetőségem megszerezni belgyógyászati szakvizsgámat és egészségügyi szakmenedzseri képesítésemet. Az osztály Koronária Őrzőjének részlegvezetőjeként több mint 15 év alatt nagy tapasztalatra tettem szert a kardiológiai betegségek, a sürgősségi belgyógyászati kórképek terén, életmentő beavatkozásokat végezhettem, örömteli pillanatokat élhettem át ezáltal. 2007-től a Margit Kórház Pásztó Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályán és belgyógyászati szakrendelésen tevékenykedtem, szakmai feladataim mellett orvosigazgató beosztásban. 2014-ben az orvosi rehabilitációs szakvizsgát is megszereztem. Pályámat végig kísérte az egészségnevelés, az egészséges életmódra való törekvés, a betegek tanítása, támogatása, ezt a preventív szemléletemet erősítette a rehabilitációs szakorvosi ténykedésem is. Kiemelt szakmai érdeklődésem, amelynek területén a legnagyobb tapasztalattal bírok: szív- és érrendszeri betegségek, szívizom betegségek, szívritmuszavarok, a magas vérnyomás betegségben szenvedő páciensek kezelése, valamint a kardiovaszkuláris prevenciós tevékenység. A Budai Egészségközpontban 2019-től tevékenykedem, belgyógyászati rendelésemen az előbbiekben felsorolt speciális betegségcsoportokon kívül kereshetnek általános (pl. hasi panaszok) belgyógyászati jellegű problémák esetén is. Hiszek abban, hogy hippokratészi eskünk szerinti gyógyító – megelőző ellátás mindkét részét hivatásszerűen, kitartóan kell gyakorolnunk a betegek javára. Ennek nagyon jó bizonyítéka volt édesapám, aki élete derekától súlyos belgyógyászati betegségekben szenvedett (magas vérnyomás, szívinfarktus, szívizom elfajulás). Majd 66 éves korában súlyos stroke-on átesve, s végre elfogadva orvos fia tényleges segítségét, a gondos gyógyításnak és gondozásnak köszönhetően 81 éves koráig élhetett teljes és boldog életet.”

Dr. Nagy Gergő: belgyógyász szakorvos

„2009-ben végeztem a Debreceni Egyetemen, majd rezidensi éveimet a klinika kazincbarcikai kórházában kezdtem el. Ott a sürgősségi ambulancia mellett a belgyógyászati osztályon dolgoztam párhuzamosan. Ezen évek alatt a sürgősségi diagnosztika és ellátás számos területét sikerült megismernem. Ebben az időszakban főként a gasztroenterológia iránt érdeklődtem, így az endoszkópiás beavatkozásokat is volt lehetőségem gyakorolni. 2012-ben a miskolci Semmelweis Kórház Hematológiai Osztályára kerültem, ahol - regionális hematológiai centrum révén - a hematológiai betegségek teljes tárházával találkozhattam. A terület nagyon közel áll hozzám a mai napig, legfőbb érdeklődési területem most is a hematológia és transzfúziológia, onkológia, immunológia. 2015-ben szereztem belgyógyászati szakvizsgát és jelenleg egy hematológiai és ritka betegségek terápiájával foglalkozó nemzetközi gyógyszeripari vállalatban dolgozom orvosigazgatóként. Az orvos-beteg kapcsolatban számomra nagyon fontos, hogy aktívan bevonjam a betegeimet a diagnosztikai lépésekbe, az együtt gondolkodásba és a terápiába egyaránt. A Budai Egészségközpontban várom pácienseimet bármilyen belgyógyászati kórképpel vagy esetleg ismeretlen eredetű tünet kivizsgálásának elindítása céljából.”

Dr. Visolyi Gergely: belgyógyász, diabetológus

„Általános belgyógyászként több mint 6 éves kórházi tapasztalattal rendelkezem, emellett több évig dolgoztam felnőtt háziorvosi ügyeleti ellátásban. Belgyógyász szakvizsgával rendelkezem 2018 óta, jelenleg endokrinológia szakvizsgámra készülök, valamint az I. sz. Belgyógyászati Klinikán terhességi cukorbetegség kutatási témakörben doktorandusz hallgató vagyok. Úgy gondolom, hogy a belgyógyászat az egyik legkomplexebb orvosi szakma. Az optimális gyógyszeres kezelés mellett fő feladatunk az étrendi/életmódbeli tanácsadás is. A legkülönfélébb általános belgyógyászati problémáknál próbálok pácienseim segítségére lenni és személyre szabottan, egyéni terápiát javasolni. A belgyógyászaton belül fő érdeklődési területem a cukorbetegség, illetve szövődményeinek diagnosztikája, kezelése, gondozása, valamint endokrinológiai betegségek kivizsgálása, terápiája, ezen belül is a pajzsmirigy betegségek kezelése.”

A cikk Dr. Borús Hajnal, Dr. Muhari Géza, Dr. Nagy Gergő, Dr. Visolyi Gergely közreműködésével készült.

Tetszett ez a cikk? További érdekes és hasznos tartalmakért iratkozzon fel hírlevelünkre itt!