A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Saját fejlesztésű 3D-nyomtatott arcvédő pajzzsal a koronavírus ellen

Intézetünk a kialakult népegészségügyi helyzetben minden erőforrását a járvány elleni harcnak szenteli. Ezért döntöttünk úgy, hogy a magánrendeléseket és a nem akut gerincgyógyászati ellátást felfüggesztve járványkórházzá alakulunk.

Büszkék vagyunk arra, hogy a felkészülés során nemcsak kollégáink szakmai tudására és emberi elkötelezettségére számíthatunk, de innovációs készségeikre is!


Az Országos Gerincgyógyászati Központ Kutatás-Fejlesztési részlegén belül működő In Silico Biomechanikai Labor munkatársai, Dr. Éltes Péter és Dr. Lazáry Áron - a Do3D Innovations nevű , Bartos Márton által vezetett magyar start-up céggel együttműködve - dolgozták ki a klinikai 3D-nyomtatás technológiáját és tudományos alapjait.


E közös munka tette lehetővé, hogy most rekordidő alatt fejlesszék ki azt a technológiát, mellyel saját gyártású, a vírus elleni küzdelemben nélkülözhetetlen 3D-nyomtatott arcvédő pajzsot tudnak biztosítani a kórház dolgozóinak. A járványkórház számára számára első lépésben 100 db-ot le is gyártanak még a hét folyamán.

Több olyan kezdeményezés van, ahol a fejlesztők a közösségi hálón szerveződve osztják meg egymással az ötleteket, modelljeiket, felgyorsítva ezzel a tervezési és kivitelezési folyamatokat. Csapatunk a technológiát elérhetővé teszi a „3D nyomtatás a koronavírus ellen!” nevű Facebook-oldalon, ezzel is hozzájárulva annak mielőbbi széleskörű elterjedéséhez.