Saját fejlesztésű 3D-nyomtatott arcvédő pajzzsal a koronavírus ellen

Intézetünk a kialakult népegészségügyi helyzetben minden erőforrását a járvány elleni harcnak szenteli. Ezért döntöttünk úgy, hogy a magánrendeléseket és a nem akut gerincgyógyászati ellátást felfüggesztve járványkórházzá alakulunk.

Büszkék vagyunk arra, hogy a felkészülés során nemcsak kollégáink szakmai tudására és emberi elkötelezettségére számíthatunk, de innovációs készségeikre is!

Az Országos Gerincgyógyászati Központ Kutatás-Fejlesztési részlegén belül működő In Silico Biomechanikai Labor munkatársai, Dr. Éltes Péter és Dr. Lazáry Áron - a Do3D Innovations nevű , Bartos Márton által vezetett magyar start-up céggel együttműködve - dolgozták ki a klinikai 3D-nyomtatás technológiáját és tudományos alapjait.

E közös munka tette lehetővé, hogy most rekordidő alatt fejlesszék ki azt a technológiát, mellyel saját gyártású, a vírus elleni küzdelemben nélkülözhetetlen 3D-nyomtatott arcvédő pajzsot tudnak biztosítani a kórház dolgozóinak. A járványkórház számára számára első lépésben 100 db-ot le is gyártanak még a hét folyamán.

Több olyan kezdeményezés van, ahol a fejlesztők a közösségi hálón szerveződve osztják meg egymással az ötleteket, modelljeiket, felgyorsítva ezzel a tervezési és kivitelezési folyamatokat. Csapatunk a technológiát elérhetővé teszi a „3D nyomtatás a koronavírus ellen!” nevű Facebook-oldalon, ezzel is hozzájárulva annak mielőbbi széleskörű elterjedéséhez.

Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) azonnali hatállyal valamennyi telephelyén beszünteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását.

Szerződéses partnereinket folyamatosan tájékoztatjuk a szolgáltatások logisztikájának alakulásáról, illetékes szakembereink és ellátásszervezőink útján.

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.

Tisztelettel,

Dr. Varga Péter Pál