Autóval támogatja járványkórházi munkánkat a Porsche Hungaria

A Porsche Hungaria a Magyar Vöröskereszten keresztül autókat ajánlott fel a járványellenes védekezésben és a gyógyításban részt vevő egészségügyi intézmények számára. A Budai Egészségközpont szakkórháza, a jelen helyzetben járványkórházi feladatokat is ellátó Országos Gerincgyógyászati Központ egy Škoda típusú személyautót kapott háromhónapos használatra.

Az átadásra április 30-án délelőtt került sor. A résztvevők között jelen volt Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, aki az adományozás fontosságát hangsúlyozta és háláját fejezte ki az egészségügyi dolgozók felé. A Porsche Hungaria Škoda márkaigazgatója, Németh János szintén köszönetet mondott, szerinte a legnagyobb tiszteletet jár az egészségügyi ellátásban részt vevőknek, hiszen ők azok, akik nap mint nap küzdelmet folytatnak a koronavírus ellen. Dr. Hoffer Zoltán, az Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgatója elmondta, hogy a járványhelyzet elején az elsők között ajánlotta fel Intézetünk segítségét az operatív törzsnek, és 2-3 hét leforgása alatt egy 120 ágyas járványkórházat alakítottunk ki az épületükben.

A Budai Egészségközpont ezúton is köszönetet mond a nagylelkű felajánlásért!

Fotó: Jóri András – Magyar Vöröskereszt