A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Sportorvosi rendelés – interjú Dr. Szabó Anitával

A Budai Egészségközpont és a Magyar Labdarúgó Szövetség együttműködése keretében Intézetünk helyszínt biztosít sportolók kiemelt egészségügyi szűréseinek és versenyengedélyeztetésének. Ennek apropóján a rendelést végző Dr. Szabó Anitát, az Országos Sportegészségügyi Intézet sportszakorvosát kérdeztük a vizsgálat menetéről.Mely sportolóknak lehet szüksége sportorvosi engedélyre? Ön kiket fogad, melyik korosztály sportolóinak ad versenyengedélyt?

A magyarországi hatályos jogszabályok szerint sportszövetségek keretei között rendezett sportversenyeken csak az vehet részt, akinek egészségügyi alkalmasságát bizonyító, érvényes sportorvosi engedélye van. Rendelésünkre elsősorban gyermek és 35 év alatti felnőtt labdarúgó sportolókat várunk, de kapacitásunktól függően más sportágak képviselői is jelentkezhetnek – tehát a Magyar Labdarúgó Szövetség tagjait és a sportszűrésre jogosultakat. 


Mesélne a vizsgálat menetéről: mire számíthatnak a sportolók a sportorvosi rendelés során?

A sportorvosi vizsgálat a Sportorvosi Szakmai Kollégium által összeállított protokoll szerint zajlik, elsősorban a sportoló sportágától és életkorától függ. Mindenki számára egységes a kórelőzmény felvételét követő belgyógyászati vizsgálat, a 12 elvezetéses EKG, és a vizelet mintavétel. Sportágtól függően szükség lehet egyéb szakvizsgálatokra, például szemészeti, ortopédiai, fül-orr-gégészeti vagy ideggyógyászati vizsgálatra.


Mely időpontokban rendel és hogyan lehet időpontot foglalni?

Hétfő és keddi napokon, 9:00 és 13:30 óra között jelentkezhetnek be a rendelésre a sportolók. Az időpontfoglalás a Budai Egészségközpont diszpécserszolgálatán keresztül (+36 1 489 5200) lehetséges. A rendelés helyszíne a Királyhágó utcai telephely. Kiskorú sportoló esetén szülői vagy gondviselői kísérettel kell érkezni. Az engedély érvényesítéséhez kérjük a sportolókat, hogy a lepecsételendő dokumentumot minden esetben hozzák magukkal.

Mennyibe kerül a versenyengedély kiadása?

A versenyengedély kiadása előzetes bejelentkezés esetén térítésmentes.


Betegbiztonsági protokoll a Budai Egészségközpontban

Kiemelten fontosnak tartjuk pácienseink és az itt dolgozó szakemberek biztonságát, ezért Intézetünkben – a hatályban lévő aktuális rendelkezéseknek megfelelően – a koronavírus elleni védekezés számos formáját alkalmazzuk, melyekről részletesen EZEN a hivatkozáson olvashat.

Intézetünkben negatív PCR-teszt felmutatása szükséges a szájon át történő és más testüregi vizsgálatok vagy beavatkozások igénybe vételéhez, abban az esetben, ha a páciens a vizsgálatot megelőző 3 hetes periódusban elvégzett PCR-tesztje pozitív volt.

A járványügyi helyzetben szolgáltatásaink iránti érdeklődés növekedésével párhuzamosan telefonos ügyfélszolgálatunk terheltsége is növekedett. A gyors ügyfélkiszolgálás érdekében új telefonvonalat biztosítunk koronavírus-teszt időpontfoglaláshoz: +36 1 999-1727
A fenti telefonszámon kollégáink kizárólag koronavírus-tesztre jegyzik elő tisztelt ügyfeleinket hétköznap 08:00 - 20:00 között.

A helyszíni előszűrés kérdőív letöltéséhez kérjük kattintson IDE!

Az EESZT-be történő jogszabályi előírások szerinti kötelező adatszolgáltatás érdekében, minden magyar állampolgárnál az ellátás megkezdésének alapfeltétele a TAJ megadása, valamint az Ön adatainak védelme érdekében a személyes adatainak hitelt érdemlő igazolása. Külföldi állampolgárok esetében amennyiben nem rendelkeznek TAJ-jal a külföldi úti okmány száma kerül rögzítésre.