A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Ultrahang bármikor, bárkinek

A legtöbb ember a magzatról alkotott képre asszociál, ha ultrahangvizsgálatról esik szó, holott az ultrahang orvosi alkalmazási köre ennél jóval szélesebb. A szervezetünkben megjelenő elváltozások „néma szakaszában” is vannak olyan jelek, amelyek speciális módszerekkel, például ultrahang segítségével felderíthetővé válnak.Az ultrahang nagy előnye, hogy egy olyan képalkotó módszernek minősül, ami nem terheli a pácienst még minimális sugárdózissal sem – ellentétben a röntgen- vagy a CT-vizsgálattal. Éppen ezért alkalmazható biztonsággal várandós anyák esetében. Emellett számos más területen is nagy használatot tesz.

A hasi-kismedencei ultrahang fontos információt ad a májról, az epéről, a hasnyálmirigyről, a hasban futó fő érről (az aortáról), a vesékről és a mellékvesékről. Mindkét nem esetében képet kaphatunk emellett a kismedencében található belső nemi szervek állapotáról. Nőknél a petefészek és a méh, férfiaknál a prosztata vizsgálata történik ilyenkor. A vizsgálatot éhgyomorra és telt húgyhólyag mellett kell elvégezni, ellenkező esetben a vizsgálat technikailag csak korlátozottan lesz értékelhető.

40 éves kor felett a szív- és érrendszer állapotának felmérésében kiemelt helyen szerepel a nyaki erek és a véráramlás ultrahangos vizsgálata az érelmeszesedés során kialakuló ún. plaque-ok, vagy azok felhalmozódásával kialakult érszűkület kimutatására. A radiológusok ezzel a módszerrel képet kapnak az erek faláról, tágasságáról és a keringés milyenségéről. Speciális mérések segítségével az áramlás sebességéről, az ellenállás fokozódásáról vagy csökkenéséről nyernek információt. A vizsgálat további előnye, hogy semmilyen felkészülést nem igényel a páciens részéről.

A nyelőcső két oldalán elhelyezkedő pajzsmirigy fontos hormonokat termel, melyek az alapanyagcsere szabályozásában vesznek részt. A pajzsmirigyproblémák szokatlanul változatos tünetekkel jelentkezhetnek, például neurológiai, pszichés panaszokat éppúgy okozhatnak, mint belgyógyászati vagy bőrproblémákat. Pajzsmirigyultrahang segítségével lehetőség nyílik a szerv kóros méretének megállapítására vagy az állományban látható göbös eltérések feltérképezésére.

Vegyen részt ultrahangvizsgálaton a Budai Egészségközpontban június 2-30. között, és a feltüntetett vizsgálatok árából 20% kedvezményt biztosítunk!Betegbiztonsági protokoll a Budai Egészségközpontban

Kiemelten fontosnak tartjuk pácienseink és az itt dolgozó szakemberek biztonságát, ezért Intézetünkben – a hatályban lévő aktuális rendelkezéseknek megfelelően – a koronavírus elleni védekezés számos formáját alkalmazzuk, melyekről részletesen EZEN a hivatkozáson olvashat.

A gyors ügyfélkiszolgálás érdekében új telefonvonalat biztosítunk koronavírus-teszt időpontfoglaláshoz: +36 1 999-1727
A fenti telefonszámon kollégáink kizárólag koronavírus-tesztre jegyzik elő tisztelt ügyfeleinket hétköznap 08:00 - 20:00 között.

A helyszíni előszűrés kérdőív letöltéséhez kérjük kattintson IDE!

Az EESZT-be történő jogszabályi előírások szerinti kötelező adatszolgáltatás érdekében, minden magyar állampolgárnál az ellátás megkezdésének alapfeltétele a TAJ megadása, valamint az Ön adatainak védelme érdekében a személyes adatainak hitelt érdemlő igazolása. Külföldi állampolgárok esetében amennyiben nem rendelkeznek TAJ-jal a külföldi úti okmány száma kerül rögzítésre.