CT- és MR-vizsgálat a XII. és I. kerületi lakosok részére

A Budai Egészségközpont az „Egészséges Budapest” program keretében 688 eset CT- és 293 eset MR-vizsgálati lehetőséget nyert el a XII. kerületi lakosok számára, míg 435 eset CT-vizsgálati lehetőséget az I. kerületi lakosok részére.

A vizsgálatokat daganat gyanú kivizsgálására, vagy daganatos betegség követésére szakorvosi beutalásra végezzük a XII., ill. az I. kerületbe bejelentett állandó lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező budapesti lakosok számára. Az ellátásra jogosultak beutalása szakorvos által történik, a beutalón a C vagy D BNO főcsoport feltüntetésével. Kontrasztanyagos vizsgálatok elvégzéséhez 1 hónapon belüli vesefunkciós labor szükséges, aminek eredményét a páciensnek magával kell hoznia. Metformin tartalmú gyógyszer szedése esetén 2-2 napot a vizsgálat előtt és után ki kell hagyni.

A Budai Egészségközpont a vizsgálat teljesítése során biztosítja a „7+3 nap alapelv” érvényesítését, melynek során gondoskodik a jelentkezés időpontjától számított 7 napon belül a diagnosztikai vizsgálat elvégzéséről és az azt követő 3 napon belül az adott vizsgálat kiértékeléséről, valamint a leletet kiadásáról.

A vizsgálatokat 2021. június 21-től végezzük a Budai Egészségközpont Királyhágó utcai telephelyén (1126, Budapest, Királyhágó utca 1-3.).
A páciensek a +36 1 887 7900 számon tudnak időpontot foglalni, mely szintén feltétele a vizsgálatok elvégzésének.