A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Dobai József, dr.

 

Személyes adatok

Érsekújváron (ma: Nové Zamky, Szlovákia) születtem 1943.08.13-án
Családi állapotom: nős
Gyermek: 2 fiú (idegsebész és gyógyszerész)

Tanulmányok

1957-61. Váci Sztáron Sándor Áll. Ált. Gimnázium (érettségi).
1962-68. Debreceni Orvostudományi Egyetem, Ált. Orvosi kar
(orvosi diploma: cum laude) III. évtől az Anatomia, Szövet- és fejlődéstani Intézetben TDK, IV. évtől önálló demonstrator csoporttal, szigorló év Miskolcon Borsod Megyei Kórházban.

Munkahely

1968.09.12-2009.dec.31. időszakban a Borsod-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház I. Ideg-idegsebészeti Osztályán (2007-től csak Idegsebészeti Osztály) folyamatosan dolgoztam fő állásban: 1978. adjunktusi, 1985-től főorvosi kinevezés, majd 1992-2009. közötti időszakban osztályvezető főorvosként tevékenykedtem, az országban utolsóként volt együtt így a neurológia és idegsebészet. 1975-től egyik megszervezője voltam a neurotraumatológiai készenléti ügyeletnek (egyben végzője is), később osztályvezetőként az Észak-kelet Magyarországi régió (Borsod-A.-Z., Heves és Nógrád megye) betegei számára kifejlesztettem a komplett felnőtt idegsebészeti ellátást, Borsod-A-Z. megyei gyerekidegsebészeti ellátást, és amíg neurológiai részleg is volt, a megye egy területének lakosai részére a neurológiai járó- és fekvőbeteg ellátást is biztosítottuk.

A stroke és aneurysma idegsebészeti ellátást (endovaszkuláris ellátást is), a neuroonkológiai komplett ellátást, a gerincsebészetet regionalis centrummá fejlesztettem, nem elhanyagolva a neurotraumatológiai és degeneratív gerincmegbetegedések idegsebészeti profilját sem. Minden vonalon hangsúlyt fektettem a szakorvosképzésre, illetve a folyamatos továbbképzésre. A feladatok megfelelő szintű ellátásához, az önálló idegsebészeti posztoperatív őrző részleg személyi és tárgyi feltételeinek fejlesztése is jelentős hangsúllyal bírt.
2010. január 1-től nyugdíjba menetelem után tovább dolgozom az osztályon csökkent óraszámban szaktanácsadó főorvosként, ezenkívül önkéntes segítőként a Sz.T.E Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Idegsebészeti Klinikáján a fekvőbeteg ellátásban megbíztak szakmai felügyelettel, utasítás adással kiegészítve, elsősorban a rezidensekre vonatkozóan.

Munka melletti megbízatások

1990-1998. Kórház Igazgatói Tanács tag
1993-2010. Észak-Kelet Magyarország idegsebész regionalis szakfőorvos
1995-től Magyar Idegsebészeti Társaság vezetőségi tag, majd jegyző
1997-2008. Idegsebészeti Szakmai Kollégiumi tag
2002-2009. Kórház Szakmai Vezető Testület tagja

Szakvizsga, nyelvvizsga

1989. középfokú angol nyelvvizsga
1973. neurológiai szakvizsga
1977. idegsebész szakvizsga

Kitüntetés

1983. Egészségügyi Miniszteri Dicséret
2008. Batthyány-Strattmann László díj

Társasági tagságok

Magyar Idegsebészeti Társaság, Magyar Gyermekneurológiai, Idegsebészeti és Psychiatriai Társaság, Magyar Neuroradiológiai Társaság, Magyar Gerincgyógyászati Társaság, Magyar Stroke Társaság, Magyar Neuropathológiai Társaság, Magyar Neuroonkológiai Társaság, Magyar Egészségügyi Társaság, Magyar Fájdalom Társaság, Európai Idegsebész Társaság (E.A.N.S.), Idegsebészeti Társaságok Világszövetsége (W.F.N.S.)

Továbbképzések

Többmint 80 hazai és döntően nemzetközi továbbképzésen, tanulmányúton vettem részt hazai, Észak-Amerika-i országokban és Koreában, ebből több, mint 30 kifejezetten gerincsebészeti jellegű volt. Több mint 160 tudományos előadásból 93-t első szerzőként tartottam.

Nemzetközi study-ban részvétel (témavezetőként)
1. Aitken Neuroscience Head Injury Study Program
(súlyos koponyasérültek ellátása)
2. STICH II. (neurotraumás supratentorialis agyvérzések műtéti kezelésének indikációja).

Amennyiben szeretne bejelentkezni kollégánkhoz idegsebész magánrendelésre, hívja a +36-1-489-5200 telefonszámot, ahol diszpécserszolgálatunk minden hétköznap 8.00 és 20.00 óra között fogadja hívását!