A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Kovács Rita, dr.

Munkahelyek, tanulmányok

1987-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán.

1987 októbere óta dolgozom az Országos Sportegészségügyi Intézetben (Sportkórház), kezdetben anaesthesiológusként, majd 1988-ban áthelyezést nyertem az akkori Általános Sebészeti Osztályra. Később dr. Sántha Andrea főorvos irányítása alatt a Kézsebészeti Részleg munkatársa lettem.

Önálló kézsebészeti beavatkozásokat 1990 óta végzek.

1993-ban részt vettem a Düsseldorfban rendezett csukló artroszkópia elméleti és gyakorlati képzésen. Kézsebészeti munkacsoportunk vezette be Magyarországon a csukló artroszkópiát és a carpal tunnel felszabadítást 1993-ban, melyet azóta folyamatosan alkalmazunk, utánvizsgálataink eredményét közleményben foglaltuk össze.

1994-ban az Amerikai Magyar Orvostársaság ösztöndíjasaként három hónapot töltöttem Buffaloban a New York állami Kézsebészeti Centrumban, ahol az artroszkópos csuklósebészetet, a csukló szalagsérülések, a kéz reumás és degeneratív elvátozásainak műtéti ellátását és a fejlődési rendellenességek korrekcióját tanulmányozhattam.

Rendszeresen tartok előadásokat a csukló és a kéz szalagsérüléseiről, sportártalmairól, túlterheléseiről hazai és nemzetközi fórumokon. Önálló közleményeimben a szalagsérülésekről és a tornászok csuklójának túlterhelési ártalmairól írtam. A sportorvosi szakvizsga előkészítő tanfolyamon a kéz sérüléseiről és sportártalmairól tartok oktatást. A háziorvosok és az alapellátásban részt vevő orvosok számára 2001-ben készített "A mozgásszervek fizikális vizsgálata" című oktató CD ROM   kézről szóló fejezetének szerzője vagyok. Részt veszek a kézsebészet iránt érdeklődő rezidensek képzésében előadások, pályázati munkák konzulenseként.

Szakvizsgák

  • Általános sebészet 1992.
  • Kézsebészet 1996.

Nyelvvizsgák

  • Angol középfok 1991.
  • Német középfok 2001.

Szakmai irányelvek

Két évtizedes kézsebészeti tevékenységem során gyakorlatot szereztem az aktív sportolók kézsérüléseinek, valamint a nem sportoló idősebb generáció degeneratív eredetű kézpanaszainak műtéti ellátásában. Célom a kézsebészet szakmai színvonalának megtartása és a magyar kézsebészeti értékek megőrzése mellett új módszerek bevezetése. A csukló, kéz és könyök túlterheléses ártalmainak, sportsérüléseinek, degeneratív elváltozásainak, alagútszindrómáinak diagnosztikájában és kezelésében a legkorszerűbb módszereket, lehetőleg minimál invazív technikával alkalmazom.


Amennyiben szeretne bejelentkezni kollégánkhoz kézsebész magánrendelésre, hívja a +36-1-489-5200 telefonszámot, ahol diszpécserszolgálatunk minden hétköznap 8.00 és 20.00 óra között fogadja hívását!

Kapcsolódó témák