A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Küri Johanna

 

Pszichológus vagyok, négy gyermekes édesanyaként több éve gyakorló gyermekpszichológus; közeli ismeretségben a gyermeki lét csodáival és a saját magunk által teremtett kínos helyzetekkel, hisztikkel, daccal, kisebb-nagyobb elakadást jelentő pajkosságokkal, kamaszkori szemlélet-különbségekkel, időnkénti tehetetlenség-érzésekkel.

Gyermekpszichológiai tanácsadás

A megszületett gyermek fejlődése során számos kihívással kerül szembe, ezek leküzdésében leginkább a szülei támogató jelenléte segít neki. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor a szülő segítő szándéka ellenére sem jut előbbre a problémák megoldásában, vagy éppen elbizonytalanodik teendőjét vagy annak módját illetően. Ilyenkor egy kis segítség is nagy eredményre vezethet, főképp, ha egy kívülállóval tudjuk a gondjainkat átbeszélni.

Milyen esetekben fordulhat hozzám?

• Ha gyermekének tanulási, magatartási problémái vannak,
• ha szülőként tehetetlennek érzi magát bizonyos nevelési helyzetekben,
• ha gyermekének lelki eredetű testi tünetei vannak( úgy mint bepisilés vagy túl gyakori vizelési inger/széklet-visszatartás, fáradékonyság, fejfájás, hasfájás, dadogás, körömrágás, hajtekergetés )
• ha nehezen megélt /feldolgozható családi problémájuk van,
• ha gyermeke indokolatlan félelmekkel, túlzott szorongással(gyakori sírás, visszahúzódás a társas kapcsolatoktól)/agresszív megnyilvánulásokkal (dühkitörések) küzd,
• beilleszkedési nehézségei vannak,
• ha bármely életkori szakaszban olyan változást tapasztal gyermekénél, amit nehezen tud kezelni, értelmezni.

Várandós anyák/szülők gondozása-kísérése

Az anyai/ szülői érzések, örömök, aggodalmak, feladatok, problémák már a kicsi megszületése előtt megjelennek az életünkben. Ezeket a témákat fejtjük ki és beszéljük át részletesen a gyermeket váró szülőkkel az egyes találkozásokkor. A magzattal való kapcsolatteremtés előfutára a születendő gyermekkel való későbbi kapcsolatnak.

A várandósság ideje sok mindenre alkalmas, sok mindenre elegendő "felkészülési idő". Átgondolni a "hogyan válok majd anyává /apává (jó anyává/ apává)?" kérdéstől a "hogyan maradjak nő (jó nő)?" „mi lesz a párkapcsolatunkkal?”kérdésig a lehetséges variációkat. Továbbá az egészen konkrét problémákat: "miként fogok majd ÉN szülni?", "hogyan fogok majd ÉN szoptatni?", "hogyan fogom bírni ÉN az otthon-létet?", "lesz-e féltékenység a családon belül (apa-baba, gyerek-gyerek)?!". Mert olvasni, hallani olyan sokfélét lehet…

Kapcsolódó témák