• Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-5200 | E-mail: info@bhc.hu
  language enmagyar

  Betegbiztonsági protokoll a Budai Egészségközpontban

  Koronavírus-teszt (COVID-19) időpontfoglaláshoz hívja a +36 1 999-1727 számot!

  A Budai Egészségközpontban kiemelten fontosnak tartjuk mindhárom telephelyünkön pácienseink és munkatársaink biztonságát. Maximálisan eleget teszünk a hatályban lévő aktuális rendelkezéseknek, és a koronavírus elleni lehetséges védekezés számos formáját alkalmazzuk.

  COVID-19 fertőzött betegellátást az Országos Gerincgyógyászati Központ (OGK) nem végez.

   

  Maszkviselet

  Az intézet minden szakorvosa és dolgozója maszkot visel munkavégzés közben. A maszkviselet tisztelt pácienseink számára is kötelező.  

  Beléptetés

  Az épületbe belépő páciensek előszűrésen esnek át, ahol hőmérsékletmérésre, adategyeztetésre és kézfertőtlenítésre kerül sor. Felhívjuk tisztelt pácienseink figyelmét, hogy az adategyeztető nyilatkozatot büntetőjogi felelősségük tudatában töltik ki.

  Ha védettségi igazolvánnyal rendelkező pácienseink testhője belépéskor meghaladja a 37,5 fokot, az orvos szakmai döntése alapján az ellátás elutasítható vagy gyorsteszt elvégzését kérhetjük (melynek díja 10.000 Ft.) Nincs szükség gyorsteszt elvégzésére, amennyiben a páciens rendelkezik 48 óránál nem régebbi negatív PCR-teszteredménnyel, melyet fel tud mutatni.

  Ha védettségi igazolvánnyal nem rendelkező pácienseink testhője belépéskor meghaladja a 37,5 fokot, az ellátását elutasítjuk. Az ellátást akkor biztosítjuk, ha a páciens rendelkezik 48 óránál nem régebbi negatív PCR-teszteredménnyel, melyet fel tud mutatni. Védettségi igazolvány hiányában gyorsteszteredményt nem áll módunkban elfogadni. Invazív beavatkozásra érkező pácienseink számára aznapi negatív antigén gyorsteszteredmény bemutatása szükséges. 

  A hozzátartozók kizárólag akkor léphetnek be az intézetbe, ha a páciens kiskorú vagy mozgásában korlátozott vagy egyéb okok miatt önállóan közlekedni, ügyintézni nem tud. Ebben az esetben is csak egy kísérő kaphat bebocsájtást.

  Az épületbe történő belépésre kizárólag 10 perccel a foglalt előjegyzés időpontja előtt van mód.

  Tájékoztatjuk, hogy az NNK és az EMMI utasításai alapján, amennyiben nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal és invazív beavatkozásra érkezik, 48 órán belüli negatív PCR és aznapi negatív antigén gyorsteszt eredmény bemutatása szükséges. Covid fertőzésre utaló tünetek gyanúja esetén előfordulhat, hogy a szakorvos érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkezők esetében is antigén gyorstesztet kér.

  Kézfertőtlenítés

  Az épület számos pontján kézfertőtlenítő automatákat helyeztünk el, melyek használata egyszerű és gyors.

  Légfertőtlenítő készülékek

  A légfertőtlenítés a fertőzések elleni hatékony védekezés elengedhetetlen kiegészítője, ha magas színvonalú higiénés protokollnak szeretnénk megfelelni. A legfertőtlenítő készülékek (2 db. i-air pro és 20 db. plazmatechnológiás készülék) a Budai Egészségközpont stratégiai pontjain kaptak helyet. Megtalálhatók a várótermekben és az intenzív osztályon, továbbá az eljárásrendben szereplő kiemelt kockázatú szakrendelések rendelőiben: fül-orr-gégészeten, fogászaton, de a sebészeti szakrendelések esetén is folyamatosan üzemelnek.

  Fertőtlenítő robot

  A fertőtlenítő robot által kibocsájtott UVC-fény fotokémiai reakciót vált ki, lebontva ezzel a mikroorganizmusok RNS-ét és DNS-ét. A műtéti eljárások helyszínei vegyszer vagy toxikus vegyület további alkalmazása nélkül tisztíthatók meg a különféle baktériumoktól, vírusoktól, élesztő-, vagy penészgombáktól.

  Eljárási protokoll fekvőbeteg ellátásban

  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott egyedi utasítás alapján a Budai Egészségközpont fekvőbeteg ellátásai esetében az alábbi COVID eljárási protokollt vezettük be:

  A beteg felvétele az alábbi feltételek egyikéhez kötött:
  1) védettségi igazolvány bemutatása vagy ennek hiányában
  2) 48 órán belül végzett negatív PCR eredmény bemutatása

  Külföldön élő páciens felvétele esetén:
  Védettségi igazolvány ÉS 48 órán belüli negatív PCR-teszt bemutatása is szükséges!

  Intézményünkben a fentieken túl betegfelvételkor minden esetben antigén gyorstesztet végzünk. Amennyiben a páciensnek nincs védettségi igazolványa, úgy a műtét napján megismételjük az antigén gyorstesztet.

  A PCR vizsgálatokat a Budai Egészségközpontban előjegyzés szerint el tudjuk végezni, melynek díja 18.000 Ft/vizsgálat. További információ a PCR vizsgálatról itt érhető el.

  A fenti feltételek hiányában az elektív műtétek időpontja módosulhat.


  Online COVID-19 tünetellenőrző teszt