A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Covid-19 Ag antigén gyorsteszt

A Covid-19 Ag antigén gyorsteszt (Sugentech SGTi-flex COVID-19 Ag) a fertőzést okozó vírus antigénjét mutatja ki. Az antigén a szervezet számára idegen anyag, ezért az immunrendszer védekező reakciót indít ellene. Az antigén gyorsteszt tehát a vírus jelenlétét mutatja ki (míg az antitestteszt a vírus ellen termelt ellenanyag szintjét). A PCR-hez képest alacsonyabb érzékenységű, de annál gyorsabb vizsgálati módszer a vírus jelenlétének kimutatására szolgál már a betegség korai szakaszában.

Felhívjuk figyelmét, hogy a gyorsteszt nem alkalmas a hatóság által kért PCR-vizsgálatok kiváltására (pl. karantén alóli felszabadítás, műtét előtti kivizsgálás).

Ár: 15 000 Ft,-

Védettségi igazolvánnyal NEM rendelkező pácienseink számára a tervezett és vizsgálat közben felmerülő invazív beavatkozásokhoz szükséges Covid-19 Ag antigén gyorsteszt ára 10 000 Ft.


PCR, gyorsteszt és ellenanyagvizsgálat már gyermekeknek is

A Budai Egészségközpontban szeptember 1-től már iskolás korú gyerekek (6 éves kortól) koronavírus tesztelésére is lehetőség nyílik.
A PCR-vizsgálatot és gyorstesztet a Királyhágó utcai és Váci úti telephelyeken, míg a COVID ellenanyag laborvizsgálatot a Királyhágó utcai és Nagy Jenő utcai rendelőegységekben végezzük. Az ellenanyagvizsgálat más laborvizsgálattal nem vonható össze.

Hogyan kell készülni a tesztre?

A vizsgálatot megelőzően éhezés nem szükséges, viszont a vizsgálat előtti 1 órában kerülni kell a dohányzást.

Hogyan zajlik a teszt?

A vizsgálat az orrgaratból levett mintából történik.

Mennyi idő alatt van eredmény?

Leletét a mintavétel napján, a validálást követően az online ügyfélszolgálati felületünkről tudja letölteni.

Mi történik, ha pozitív az eredmény?

Az eredmény: „negatív” vagy „pozitív” vagy „nem értékelhető” lehet.

„Pozitív”
teszteredmény esetén megerősítésként PCR elvégzése mérlegelendő.
A „negatív” eredmény nem zárja ki teljes biztonsággal a fertőzés fennállásának lehetőségét, COVID gyanú esetén mindenképpen PCR vizsgálat végzése mérlegelendő.
„Nem értékelhető” eredmény esetén a vizsgálat ismétlése javasolt.

_______________________________________________________________________

A szenzitivitás azoknak a betegeknek a százalékaránya a valódi betegek között, akiknek a tesztje pozitív (azaz milyen valószínűséggel mutatja ki a teszt a betegséget valódi fertőzöttség esetén).
A specificitás azoknak az egészségeseknek a százalékaránya a valódi egészségesek között, akiknek a tesztje negatív (azaz milyen valószínűséggel mutatja egészségesnek a nem fertőzött személyt a teszt).

Ez azt jelenti, hogy ha egy teszt esetében mindkét érték magas, kicsi az álnegatív és álpozitív eredményének valószínűsége.

  Szenzitivitás
 Specificitás
SARS-CoV-2 vírus PCR-vizsgálat
   99%
   >99%
COVID-19 antigén gyorsteszt
   95.1%
     99%


Online COVID-19 tünetellenőrző teszt

A járványügyi helyzetben szolgáltatásaink iránti érdeklődés növekedésével párhuzamosan telefonos ügyfélszolgálatunk terheltsége is növekedett. A gyors ügyfélkiszolgálás érdekében új telefonvonalat biztosítunk koronavírus-teszt időpontfoglaláshoz:
+36 1 999-1727

A fenti telefonszámon kollégáink kizárólag koronavírus-tesztre jegyzik elő tisztelt ügyfeleinket hétköznap 08:00 - 20:00 között.