A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

SARS-CoV-2 PCR és IgG kombinált vizsgálat

A PCR- és az lgG in vitro-teszt egy időpontban elvégzett kombinációja, melyek együtt kerülnek értékelésre. Ennek alapján eldönthető, hogy az esetleges koronavírus fertőzés jelenleg zajlik-e vagy lezajlott, vagy nagy valószínűséggel még nem esett át fertőzésen.

Ár: 35 000 Ft,-

Hogyan kell készülni a tesztre?

A mintavétel eredményének pontossága érdekében a mintavétel előtti 8-10 órában tilos a páciensnek ennie, innia, fogat mosnia, dohányoznia, vagy bármilyen olyan tevékenységet végeznie, amivel befolyásolhatja a nyálkahártya váladékának sűrűségét, összetételét pl.: ne használjon szájvizet, cukorkát ne szopogasson, ne rágjon rágógumit. Kifejezett szomjúság esetén is csak tiszta vizet igyon, de lehetőség szerint ezt is kerülje a vizsgálat előtt 6 órával.

Hogyan zajlik a teszt?

A vizsgálat a szájon keresztül levett hátsó garat-törlet mintából és vénás vérből történik.

Mennyi idő alatt van eredmény?

Az elvégzett vizsgálatok eredménye legkésőbb 48 órán belül elkészül. A vizsgálat eredményét maga a labor szolgáltató is felteszi az EESZT-be, melyet az ügyfélkapun keresztül tud elérni.
Továbbá minden leletét a validálást követően az online ügyfélszolgálati felületünkről tudja letölteni, a mintavétel után legkésőbb 48 órával.
A PCR és lgG kombinált vizsgálat szenzitivitását és specificitását az alábbi táblázat tartalmazza:

A szenzitivitás azoknak a betegeknek a százalékaránya a valódi betegek között, akiknek a tesztje negatív.
A specificitás azoknak az egészségeseknek a százalékaránya a valódi egészségesek között, akiknek a tesztje negatív.
Ez azt jelenti, hogy ha egy teszt esetében mindkét érték magas, kicsi az álnegatív és álpozitív eredményének valószínűsége.

  Szenzitivitás
 Specifitás
SARS-CoV-2 PCR és lgG kombinált vizsgálat
   >99%    >99%


Bejelentkezés és további információkért hívja diszpécser szolgálatunkat hétköznap 08:00 - 20:00 között a +36 1 489 5200 számon!