A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Sportrehabilitációs program

Ami eddig csak legjobbjainknak adatott meg

A Budai Egészségközpont sportrehabilitációs programjában most mindenki számára elérhető!

A sportolás az egyik legnépszerűbb rekreációs tevékenység, mely amellett, hogy kitűnő szórakozás, egyaránt pozitív hatással van a mozgásapparátusra, a szív- és érrendszerre, és az anyagcsere háztartásra. A sportolást persze csak akkor tudjuk igazán önfeledten élvezni, ha a legjobb felkészültséggel, sérülések, fájdalmak nélkül gyakorolhatjuk.

Sportrehabilitációs program

Miért van szükség professzionális szakmai háttérre?

  • Az élsportolók eredményei fokozatosan növekednek, teljesítőképességük határát ostromolják nap mint nap. Ez számos esetben a sportsérülések számának növekedéséhez vezet. Ma már komplex rehabilitációs, sportorvosi háttér nélkül lehetetlen a nemzetközi szintű eredmények elérése.
  • Az amatőr sportolók egyre több mozgásformával, edzési lehetőséggel találkoznak, de nincs megfelelő információjuk a sportsérülések megelőzéséről, a sportsérülések gyógyítási lehetőségeiről, nem tudják meghatározni a céljaiknak megfelelő edzésmunka mennyiségét és minőségét. Az ismeretek hiánya sok esetben okoz sérülést.

Mi a program célja?

Sportrehabilitációs programunk célja, hogy lerövidítsük azt az időtartamot, mely a sérülés pillanatától a teljes terhelhetőségig tart.

Kitűnően képzett, több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakembereink a sérülések, ill. a sérüléseket követő műtétek utáni rehabilitációt a lehető legmagasabb szinten segítik. Munkájuk során az olimpiai csapat által is használt rehabilitációs gépek, műszerek állnak rendelkezésükre. Nemcsak a rehabilitáció során és a műtét utáni periódusban, hanem egészen az élsportba/sportba való visszatérésig kísérik a pácienseket.

Milyen szolgáltatások érhetők el a programban?

Sportrehabilitációs részlegünk a XXI. század követelményeinek megfelelő, nemzetközi szintű és minden igényt kielégítő sportegészségügyi háttérrel, minimál invazív technikákkal, gyors és szakszerű rehabilitációval várja a gyógyulni vágyókat.

Egyedülálló módon nemcsak rehabilitációs kezelést biztosítunk, hanem komplex segítséget nyújtunk abban is, hogy a jövőben kevesebb és kevésbé súlyos sérülés érje pácienseinket sportolás közben. Gyógytornászaink konzultációval, tanácsokkal és aktív megelőző programok tanításával segítenek a sérülések számának csökkentésében.

A know-how, mely számtalan magyar és külföldi válogatott sportoló esetében hatékonyan csökkentette a sérülések előfordulási gyakoriságát, szakembereink közvetítésével most a nagyközönség rendelkezésére áll.

Manuál terápia, gyógytorna, sportmasszázs, elektroterápia, ultrahang, lézer, spine liner kezelés együtt, a maga komplexitásában eddig csak olimpikonjaink számára volt elérhető, nálunk viszont bárki igénybe veheti e szolgáltatásokat!

Mivel részlegünk egy nagy egészségügyi intézmény részeként működik, ahol az összes társszakma képviselve van, további kiegészítő szakorvosi és képalkotó vizsgálatokra (RTG, UH, CT, MRI, DEXA) is lehetőséget biztosítunk.

Arra törekszünk, hogy pácienseinket tökéletesen megismerjük, és kidolgozzuk a számukra legmegfelelőbb, személyre szabott terápiát.

Forduljon szakembereinkhez!

Az ötszörös Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban minden privát járóbeteg szolgáltatást egy helyen megtalál, több mint 160 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 16 év tapasztalatait és 210.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

A cikk dr. Hidas Péter közreműködésével készült.