A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Allergológiai telefonos konzultáció

A kialakult járványügyi helyzet miatt, pácienseink biztonságos ellátása érdekében új szolgáltatást, telefonos allergológiai konzultációt indítunk.

Az allergológiai telefonos konzultáció időtartama 15 perc, amely során a pácienseink közvetlenül szakorvosainkkal kerülnek összeköttetésbe. A pácienseket előzetes egyeztetés alapján diszpécsereink jegyzik elő. A megadott napon és időpontban tehát a páciensnek semmi más dolga nincs, mint fogadni a BEK szakorvosának hívását. A telefonos allergológiai konzultáció része a receptfelírás is.

Az allergológiai telefonos konzultáció díja 18.000 Ft.


Hogyan zajlik a telefonos konzultáció?

1. Felnőtt vagy gyermek telefonos konzultáció azon páciensek számára, akik még NEM jártak intézményünkben

Szakorvosaink tanácsokkal látják el pácienseinket étel elfogyasztásához kapcsolódó panaszok esetében (ájulásérzés, gombócérzés a torokban, csalánkiütés, erős hasi fájdalom, híg székletürítés, haspuffadás). Emellett segítséget nyújtanak, ha a páciensnél akutan vagy hosszabb ideje fennálló csalánkiütés van jelen. Illetve vizes orrfolyás, tüsszögés, orrdugulás, szem-és torokviszketés, nehézlégzés panaszokkal is fordulhatnak hozzánk. Amennyiben a páciens rendelkezik leletekkel és előzetesen beszkennelve elküldte azokat az orvosilelet@bhc.hu e-mail címre, a szakorvos ezekről is véleményt mond. Továbbá felvilágosítást nyújt, hogy jelen járványügyi helyzetben milyen gyógyszereket érdemes vásárolni, szükség esetén pedig receptet ír fel.

2. Felnőtt vagy gyermek telefonos konzultáció azon páciensek számára, akik MÁR jártak intézményünkben

Az 1. pontban részletezetteken túl a gondozott allergiája immunterápiájának megkezdése, folytatása, tanácsadás történik a beteg kartonja alapján. A korábban beállított terápia mellett nem javuló tünetek, a korábbiaktól eltérő időszakban jelentkező tünetek, a korábbi tünetektől eltérő panaszok, jelenlegi gyógyszerei adagolására ill. kiegészítő gyógyszerelésre is javaslatot tesz a szakorvos, illetve tanácsokkal látja el a pácienst felső légúti tünetek kezelésével kapcsolatban. Szakorvosunk rendelkezésre áll abban az esetben is, ha más szakmában gondozott betegséggel kapcsolatos gyógyszerfelírás összeegyeztetésére van szükség az Ön légúti allergiás alapbetegségével. Ki tudunk állítani szakorvosi javaslatot gyermektüdőgyógyászati alapbetegségének gyógyszerfelírásához.

Fontos!

Ha gyógyszereléséhez nincs megfelelően alátámasztott dokumentáció vagy vizsgálati lelet, akkor ügyeleti jelleggel csak egy dobozzal áll módunkban írni.

3. Ne kérjen telefonos konzultációt, hanem azonnal hívjon mentőt a következő esetekben:

  • Mellkasi nyomás és szapora, kapkodó légzés vagy nehézlégzés esetén
  • Szapora, kapkodó légzés vagy félrenyelés
  • Erős, gyors szívdobogásérzéssel járó epizódok esetleg szédüléssel vagy ájulásszerű rosszullétekkel
  • Abban az esetben, ha az egyik egyik oldali végtag elgyengül, beszédzavar, szájzug-aszimmetria kíséri vagy erős fejfájás és látászavar
  • Eszméletvesztés, 210/120 Hgmm feletti vérnyomásértékek
  • Erős vérzéssel járó sérülés vagy végtagdeformációval járó sérülés esetén

Bejelentkezéshez és további információkért hívja diszpécser szolgálatunkat hétköznap
8:00 – 20:00 óra között a 489-5200 számon!

Betegbiztonsági protokoll a Budai Egészségközpontban

Kiemelten fontosnak tartjuk pácienseink és az itt dolgozó szakemberek biztonságát, ezért Intézetünkben – a hatályban lévő aktuális rendelkezéseknek megfelelően – a koronavírus elleni védekezés számos formáját alkalmazzuk, melyekről részletesen EZEN a hivatkozáson olvashat.

Intézetünkben negatív PCR-teszt felmutatása szükséges a szájon át történő és más testüregi vizsgálatok vagy beavatkozások igénybe vételéhez, abban az esetben, ha a páciens a vizsgálatot megelőző 3 hetes periódusban elvégzett PCR-tesztje pozitív volt.

A járványügyi helyzetben szolgáltatásaink iránti érdeklődés növekedésével párhuzamosan telefonos ügyfélszolgálatunk terheltsége is növekedett. A gyors ügyfélkiszolgálás érdekében új telefonvonalat biztosítunk koronavírus-teszt időpontfoglaláshoz: +36 1 999-1727
A fenti telefonszámon kollégáink kizárólag koronavírus-tesztre jegyzik elő tisztelt ügyfeleinket hétköznap 08:00 - 20:00 között.

A helyszíni előszűrés kérdőív letöltéséhez kérjük kattintson IDE!

Az EESZT-be történő jogszabályi előírások szerinti kötelező adatszolgáltatás érdekében, minden magyar állampolgárnál az ellátás megkezdésének alapfeltétele a TAJ megadása, valamint az Ön adatainak védelme érdekében a személyes adatainak hitelt érdemlő igazolása. Külföldi állampolgárok esetében amennyiben nem rendelkeznek TAJ-jal a külföldi úti okmány száma kerül rögzítésre.