A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Bőrgyógyászati személyes konzultáció akut esetben

A kialakult járványügyi helyzet miatt pácienseink biztonságos ellátása érdekében a konzultációt igénylő bőrgyógyászati betegségeket rendelését átszerveztük. A pácienseket előzetes egyeztetés alapján diszpécsereink jegyzik elő, online bejelentkezésre továbbra sincs mód. Ahhoz, hogy a betegirányítás gördülékeny legyen, a diszpécserszolgálatnak pontos információkra van szüksége, így aki megtagadja a válaszadást, azt nem áll módunkban fogadni. Azok a betegek, akik még nem jártak intézményünkben, vagy az utolsó megjelenés óta új, nem nálunk végzett vizsgálatokon, beavatkozásokon estek át, az orvosi dokumentációjukat minden esetben hozzák magukkal!

Kiket tudunk ellátni jelen körülmények között?

A személyes konzultációt igénylő bőrgyógyászati betegségek esetében elsősorban a fertőző kórképek jönnek szóba: 

  • Bakterialis fertőzések, amelyek mielőbbi kezelést igényelnek a szövődményveszély, valamint  a  kontakt személyek fertőződésének elkerülése miatt. Például: impetigo (ótvar), ecthyma, erysipelas, furunculus, carbunculus, erythema chr. migrans.
  • Vírusinfekciók, melyek mielőbbi eltávolítása  szükséges a fertőzőképesség és a következményes szóródás miatt. Például: condyloma, bowenoid papulosis (praecancerosis), genitalis  víruspapilloma, molluscum contagiosum, és a herpes  zooster  is ebbe a csoportba sorolandó.
  • A gombás infekciók közül a microsporiasis, a súlyos nedvező intertrigo és  a heveny paronychia esetében.
  • Heveny allergiás tünetek, például csalánkiütés. Nem tartoznak ide a fulladással járó esetek, amikor is mentő hívása szükséges!
  • Atopiás ekcéma súlyos fellángolása, itt ugyanis nagy a kockázata bakterialis  felülfertőződésnek is.
  • Vasculitisek.
  • Anyajegyszűréssel ne keressenek   bennünket, csak olyan esetben, amennyiben egy  anyajegy  színében, morphológiájában  hirtelen és feltűnően megváltozott.
Területileg illetékes sebészeti vagy baleseti sebészeti osztályon jelentkezzenek, illetve hívjanak mentőt azok a betegek, akik fulladással járó allergiás tünetek mutatnak!

Bejelentkezéshez és további információkért hívja diszpécserszolgálatunkat hétköznap 8:00 – 20:00 óra között a 489-5200 számon!