2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kedvezmények
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu
  Szakrendelések

  Ganglion stellatum blokád injekció

  A ganglion stellatum blokád egy injekció a nyak elülső részének alján található idegekbe. Segíthet különböző keringési és fájdalommal járó állapotok, például a komplex regionális fájdalom szindróma, krónikus posztoperatív fájdalom és perifériás artériás betegségek kezelésében azonnali, illetve hosszú távú fájdalomcsillapító hatásával. Az injekció beadása ultrahang vagy röntgen kontroll mellett történik, így biztosítva a problémás terület célzott kezelését.

  Mi az a ganglion stellatum blokád injekció?

  A ganglion stellatum blokád egy érzéstelenítő injekció beadása a stellatum ganglion néven ismert idegi csomópontba. Ezek az idegek a hangszálak mindkét oldalán, a nyakban helyezkednek el. Az injekció segíthet a fej, nyak, felső kar és mellkas fájdalmának enyhítésében, továbbá javíthatja a vérkeringést és a véráramlást a karban.

  A ganglion stellatum blokád injekciót használjuk a sympathetically mediated pain (SMP) diagnosztizálására is. Ez egy krónikus neuropátiás fájdalmi állapot, amikor a szimpatikus idegrendszer ismeretlen okból fájdalomjeleket küld az agyba.

  Hogyan történik a ganglion stellatum blokád injekció beadása?

  Az orvos helyi érzéstelenítő alkalmazását követően, ultrahang vagy röntgen kontroll mellett vékony tűvel megcélozza a fájdalmat okozó specifikus ideget. Az injekció anesztetikumot (ideiglenes fájdalomcsillapítás) és szteroidot (hosszabb távú enyhülés) tartalmaz.

  A beavatkozás körülbelül 20 percig tart, a páciens egy órával a beavatkozást követően haza mehet.

  További információk a terápiáról

  A terápia eredményeként akár hetekig tartó fájdalomcsillapítás érhető el. A kezelés az orvos javaslata alapján többször ismételhető, a fájdalomcsillapító hatás általában minden kezelés után egyre hosszabb ideig tart.

  A páciens a beavatkozás után azonnal folytathatja a szokásos étrendjét, de az injekció utáni első négy-hat órában korlátoznia kell a fájdalomcsillapítók szedését. Vezetni és erőteljes fizikai tevékenységeket végezni nem javasolt a beavatkozást követő 24 órában. Javasoljuk, hogy a beavatkozás után kísérővel távozzon az intézményből.


  Forduljon szakembereinkhez!

  A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.