A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Gyermek fogászat

A Budai Egészségközpont fogászata kiemelt figyelmet fordít a gyerekek kezelésére, külön hangsúlyt fektetve a megelőzésre és a problémák időben történő diagnosztizálására. Sokan nincsenek is tisztában vele, de a gyerekek fogazata éppúgy rendszeres ápolást és kezelést igényel, mint a felnőtteké – már az első tejfogak kibújásától kezdve! Nagy jelentőséggel bír a tejfogazat megfelelő gondozása, a szuvas tejfogak ellátása, hiszen a tejfogak alatt helyezkednek el a maradó fogak csírái. A tejfogak kezelésének hiányában a maradó fogak fertőzésének veszélye és az idő előtti tejfogelvesztés következtében a helyfenntartó szerep miatt a későbbi fogszabályozási problémák kialakulása is jóval gyakoribb. Tévhit tehát, hogy a szuvas tejfogakat nem kell betömni, csak megvárni amíg kiesnek!

Gyermek fogászat

Sok betegség szájüregi nyálkahártya elváltozásokkal is jár (pl. bárányhimlő, kanyaró stb.), melyek azonban szakszerűen kezelhetőek, enyhítve a kis páciensek fájdalmait.

A fogszabályozási rendellenességek időben történő észrevétele, és a kezelés megfelelő időzítéssel történő megkezdése is kiemelt jelentőséggel bír, hiszen a gyermekkorban és a váltófogazat idején végzett fogszabályozás a legeredményesebb, a csontnövekedés befolyásolására is legalkalmasabb időszak.

A gyerekek játékos, interaktív formában történő helyes száj- és fogápolásra tanítására is kiemelt figyelmet fordítunk. Egyik fő célunk,hogy megelőzzük a fogászattól való szorongás kialakulását, illetve a meglévő félelmet enyhítsük, gyerekbarát légkört teremtsünk, kiküszöbölve a fájdalmat. Rendelőnk gyerekbarát hangulata és gyermekfogászatban jártas fogszakorvosaink garantáltan hozzájárulnak, hogy a legkisebb korosztálytól kezdve a nagyobb gyerekekig, kamaszokig bárki bátran, félelmek nélkül járjon kezelésekre és a legújabb irányelveknek megfelelő szájápolási oktatásban, rendszeres követésben részesüljön. A szülők minden kezelésen jelen lehetnek, az ő aktív bevonásukkal történik a kicsik oktatása, kezelése. Segítünk eligazodni az adott életkorban leginkább javasolt fogászati termékek használatában, kiválasztásában is.A különböző fogfejlődési rendellenességek és a szájüregi nyálkahártya gyermekkori elváltozásainak diagnosztizálása és kezelése, valamint a gyerekkorban oly gyakori fogtörések, fogászati balesetek ellátása szintén szakterületünk részét képezi.

Várjuk tehát szeretettel kis pácienseinket és szüleiket megnyugtató, hangulatos környezetben, gyermekek kezelésében tapasztalt fogszakorvosokkal, vidám, közvetlen, gyerekbarát hangulattal! Kérjük a szülőket, ne csak akkor forduljanak fogorvoshoz a gyermekeikkel, ha már fájdalmat, panaszt okoz a fog, hiszen a rendszeres ellenőrzésekkel, fogápolási oktatással a fájdalmat okozó problémák megelőzhetőek, időben felfedezhetőek és fájdalommentesen kezelhetőek, megkímélve a kicsiket sok felesleges szenvedéstől és a fogászattól való, sokszor életen át tartó szorongás kialakulásától. Felmerülő kérdések esetén forduljanak hozzánk bizalommal.

A cikk dr. Pogonyi Kinga közreműködésével készült. 

Forduljon szakembereinkhez!

A hétszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban négy helyszínen több mint 200 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mindegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 18 év tapasztalatait és 250 000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) azonnali hatállyal valamennyi telephelyén beszünteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását.      

Szerződéses partnereinket folyamatosan tájékoztatjuk a szolgáltatások logisztikájának alakulásáról, illetékes szakembereink és ellátásszervezőink útján.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
ügyvezető igazgató