A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Nyaki lágyrész vizsgálata

Ingyenes CT- és MR-vizsgálat a XII. kerületi és ingyenes MR-vizsgálat az I. kerületi lakosok részére! A részletekért kérjük kattintson IDE!

Mi a vizsgálat célja?

Nyaki lágyrészek vizsgálata, így a pajzsmirigy, mellékpajzsmirigyek, erek, a garat és annak környezete vizsgálható. Kimutatható a gyulladásos és daganatos betegségek, veleszületett nyaki ciszták és ezen elváltozások
környezetükre és a környező szervekre fejtett hatása. Láthatók a megnagyobbodott nyirokcsomók is.

Milyen előkészítés szükséges?

Külön előkészítés nem szükségszerű csak a vizsgálat napján éhgyomorra kell lenni.
A vizsgálathoz vénás kontrasztanyag adása szükséges. Bizonyos cukorbetegségre szedett gyógyszert szüneteltetni kell, ezért minden esetben a kezelőorvossal kell konzultálni a vizsgálat előtt. Minden esetben tanácsos úgy készülni a vizsgálatra, hogy lehetőség legyen kontrasztanyag adására.

Hogyan végezzük a vizsgálatot?

A CT vizsgálóban egy natív és egy kontrasztanyagos sorozatot készítünk a koponyaalaptól a felső mellkasi szakaszig vékony szeletekkel.

Mikor kontraindikált a vizsgálat?

Kontrasztanyag allergia esetén a vizsgálatot csak külön megbeszélés alapján tanácsos végezni. Natív vizsgálat korlátozott értékű, csak szűk indikációs körben van értelme ezt a módszert alkalmazni.

A beteg írásos véleményt kap a vizsgálat után, a képi anyagot CD-n adjuk át.

Forduljon szakembereinkhez!

A hétszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mindegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 18 év tapasztalatait és 300.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.