A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Fogászati panoráma röntgenvizsgálat

Mi a vizsgálat célja?

Az OP (ortopántomogáfia) felvétel egy speciális röntgenfelvétel, mely rétegvizsgálat elvén alapul és ennek során egyszerre, szimmetrikus elhelyezkedésben ábrázoljuk a felső és alsó állkapcsot és a fogakat. Géptípustól függően a vizsgálat készülhet hagyományos módon röntgen filmre, illetve digitális módszerrel is. A felvétel segítségével a fogorvosok gyors áttekintést kapnak a fogakról és a környező csontokról. Leggyakrabban a fogászati szűrésekben, kezelésekben és a góckutatásban használják.

Milyen előkészítés szükséges?

Előkészítést nem igényel.

Hogyan végezzük a vizsgálatot?

A felvétel álló helyzetben készül. A fejet szimmetrikus beállítással egy fejtartóba rögzíti az asszisztens úgy, hogy közben a páciens a metszőfogakkal egy úgynevezett ráharapóra harap. Ezzel biztosítjuk azt, hogy a fej felvétel közben ne mozogjon és a megfelelő rétegről jó minőségű kép készülhessen.

Mikor kontraindikált a vizsgálat?

Bármilyen típusú a gép, a felvétel röntgensugárral készül. Ezért terhesség és szoptatás alatt nem ajánlott. Ezen állapotokról a kezelőorvost tájékoztatni kell, az ő feladata a vizsgálat elvégzésének mérlegelése. A biztonság kedvéért, a felvételt készítő röntgen asszisztensek is rákérdezhetnek erre a páciens érkezésekor.

Forduljon szakembereinkhez!

A hétszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mindegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 18 év tapasztalatait és 300.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.