A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Hüvelyi ultrahang

Mi a vizsgálat célja?

A hüvelyi kismedencei ultrahangvizsgálat során a húgyhólyag alapja, a méh és petefészkek, petevezetők és azok környezete vizsgálhatók. A szervek ábrázolása során azok szerkezeti változásából lehet a betegségek eredetére következtetni. Vizsgálható a szervek vérkeringése, mely szintén különböző betegségekre utalhat. Pl. a petefészkek keringésvizsgálata során daganat is kiszűrhető. Megállapítható a szervek nagysága, a méhfal szerkezete, vastagsága, a méhnyálkahártya szerkezete, vastagsága, a petevezetékek lefutása, szerkezete. Megállapítható pl. A méhnyálkahártya polip, vagy a petefészkek cisztás elváltozásai.

Milyen előkészítést igényel?

A vizsgálat előkészítést nem igényel.

Hogyan végezzük a vizsgálatot?

A vizsgálathoz az alsó testet szabaddá kell tenni a testet. A páciens a hátán fekszik, csípője alá párna kerül. A vizsgáló eszközt a hüvelybe vezetve történik a vizsgálat.

Mikor kontraindikált a vizsgálat?

Abszolút kontraindikáció nincs. Hüvelyi vérzés esetén, ill. Alatt a vizsgálat nem ajánlott, de végső szükség esetén elvégezhető.
A beteg írásos véleményt kap a vizsgálat után.

Forduljon szakembereinkhez!

A hétszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mindegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 18 év tapasztalatait és 300.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.