A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Neurosonographia

Mi a vizsgálat célja?

A neurosonographia (az idegek ultrahangos vizsgálata) a felső és alsó végtag perifériás idegek vizsgálata. A vizsgálat során az idegek lefutását, szerkezetét vizsgáljuk. Felfedezhetők az ideg sérülései, leszorításból következő elváltozásai (ún. kompressziós, vagy alagút szindrómák), esetleg daganatai. 

A neurosonographia az idegek szerkezetéről ad felvilágosítást, az ún. neurofiziológiai vizsgálat az idegek vezetéséről azaz működéséről tájékoztat. Mindkét vizsgálat elérhető a Budai Egészségközpontban. Sokszor a két vizsgálat egymást kiegészíti, így az elrendelő mozgásszervi szakorvos vagy a neurosonographiás szakorvos vagy a neurofiziológiát végző ideggyógyász javasolhatja a másik vizsgálat elvégzését is, ha azok diagnózis felállításához szükségesek.

Milyen előkészítést igényel?

Amennyiben rögzítés van a végtagon, akkor azt el kell távolítani. A vizsgált testrésznek szabadnak kell lennie.

Hogyan végezzük a vizsgálatot?

A vizsgálandó területre az átlagosnál több ultrahang gélt teszünk. Felkeressük az ideg lefutását, értékeljük az ideg szerkezetét elváltozását. Áttekintjük a szomszédos területeket. A vizsgálat fájdalommentes.

Mikor kontraindikált a vizsgálat?

Nincs kontraindikáció.

A beteg írásos véleményt kap a vizsgálat után.

Forduljon szakembereinkhez!

A hétszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mindegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 18 év tapasztalatait és 300.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.