A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Reumatológiai, gerincgyógyászati telefonos konzultáció

A kialakult járványügyi helyzet miatt, pácienseink biztonságos ellátása érdekében új szolgáltatást, telefonos reumatológiai, gerincgyógyászati konzultációt indítunk.

A reumatológiai, gerincgyógyászati telefonos konzultáció időtartama 15 perc, amely során a pácienseink közvetlenül szakorvosainkkal kerülnek összeköttetésbe. A pácienseket előzetes egyeztetés alapján diszpécsereink jegyzik elő. A megadott napon és időpontban tehát a páciensnek semmi más dolga nincs, mint fogadni a BEK szakorvosának hívását. A telefonos konzultáció része a javaslat az elsősorban vény nélkül is kapható fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő készítmények szedésére vagy külső alkalmazására.

A reumatológiai, gerincgyógyászati telefonos konzultáció díja 18.000 Ft.


Hogyan zajlik a telefonos konzultáció?

1. Felnőtt vagy gyermek telefonos konzultáció azon páciensek számára, akik még NEM jártak intézményünkben

Egészségügyi leletek konzultációja reumatológus gerincgyógyász szakorvosunkkal, amennyiben van korábbi, a panaszával összefüggő lelet a dokumentumokat kérjük előzetesen beszkennelve küldje el az orvosilelet@bhc.hu e-mail címre.

2. Felnőtt telefonos konzultáció azon páciensek számára, akik MÁR mozgásszervi panaszok miatt gondozás alatt állnak intézményünkben

Reumatológus gerincgyógyász szakorvosunk tanáccsal, javaslattal látja el a pácienseket az alábbi tünetek, panaszok esetében: nyaki fájdalom, vállakba, karokba kisugárzó fájdalommal, zsibbadással vagy anélkül, illetve derékfájdalom, alsó végtagba kisugárzó fájdalommal, zsibbadással vagy anélkül. Emellett segítséget nyújt háti fájdalom, perifériás (csípő, térd, boka, váll, könyök) ízületek fájdalma és ínhüvelygyulladás esetén. Az intézetünkben gondozott oszteoporotikus páciensek részére javaslatot tesz a további gyógyszerszedés folytatására, tanácsot ad a napi kalcium és D-vitamin bevitelre vonatkozóan.

3. Ne kérjen telefonos konzultációt, hanem azonnal hívjon mentőt a következő esetekben:

  • Mellkasi nyomás és szapora, kapkodó légzés vagy nehézlégzés esetén
  • Szapora, kapkodó légzés vagy félrenyelés
  • Erős, gyors szívdobogásérzéssel járó epizódok esetleg szédüléssel vagy ájulásszerű rosszullétekkel
  • Kettős látás, beszédzavar végtagok féloldali gyengesége vagy ügyetlensége esetén, vagy ha az egész test féloldali zsibbadása vagy érzéketlensége, látótérkiesés, nyelészavar, egyensúlyzavar alakult ki akár átmenetileg is
  • Abban az esetben, ha az egyik egyik oldali végtag elgyengül, beszédzavar, szájzug-aszimmetria kíséri vagy erős fejfájás és látászavar
  • Eszméletvesztés, 210/120 Hgmm feletti vérnyomásértékek
  • Erős vérzéssel járó sérülés vagy végtagdeformációval járó sérülés esetén
  • Gerincfájdalom mellett székelési, vizelési panasz járásnehezítettség alakult ki
  • Gerincfájdalom mellett felső vagy alsó végtagi gyengesége, bénulása lett
  • Koponyasérülést vagy gerincsérülést követően jelentkeztek panaszai

Fontos!

Ha szisztémás reumatológiai, immunológiai betegségben szenved, vagy biológiai terápia alatt áll kérjük az Önt gondozó intézetet keresse fel!

Bejelentkezéshez és további információkért hívja diszpécser szolgálatunkat hétköznap
8:00 – 20:00 óra között a 489-5200 számon!

Betegbiztonsági protokoll a Budai Egészségközpontban

Kiemelten fontosnak tartjuk pácienseink és az itt dolgozó szakemberek biztonságát, ezért Intézetünkben – a hatályban lévő aktuális rendelkezéseknek megfelelően – a koronavírus elleni védekezés számos formáját alkalmazzuk, melyekről részletesen EZEN a hivatkozáson olvashat.

A gyors ügyfélkiszolgálás érdekében új telefonvonalat biztosítunk koronavírus-teszt időpontfoglaláshoz: +36 1 999-1727
A fenti telefonszámon kollégáink kizárólag koronavírus-tesztre jegyzik elő tisztelt ügyfeleinket hétköznap 08:00 - 20:00 között.

A helyszíni előszűrés kérdőív letöltéséhez kérjük kattintson IDE!

Az EESZT-be történő jogszabályi előírások szerinti kötelező adatszolgáltatás érdekében, minden magyar állampolgárnál az ellátás megkezdésének alapfeltétele a TAJ megadása, valamint az Ön adatainak védelme érdekében a személyes adatainak hitelt érdemlő igazolása. Külföldi állampolgárok esetében amennyiben nem rendelkeznek TAJ-jal a külföldi úti okmány száma kerül rögzítésre.