2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Tíz országból érkeztek gerincsebészek a budapesti AO Spine workshopra

    Létrehozás dátuma: 2023-10-24

    A képzést a Budai Egészségközpont is támogatta.

    Az október 13-14-én tartott interaktív szakmai képzés szervezője az Országos Gerincgyógyászati Központ osztályvezető gerincsebész főorvosa, Dr. Rónai Márton volt.

    A több mint 6500 tagot számláló, nemzetközi gerincgyógyászati szakmai közösség, az AO SPine eseményének helyszínéül a Semmelweis Egyetem I. Számú Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézete szolgált.

    AO Spine workshop gerincsebészeknek

    A workshop képzői (ún. faculty) csapatát Dr. Rónai Mártonon kívül Dr.  Tóth Tamás, Dr. Michal Bozik (Szlovákia), Dr. Alpaslan Senkoylu (Törökország), Dr. Pedro Berjano (Olaszország), valamint Dr. Tomasz Potaczek (Lengyelország) alkotta. A tudásmegosztó gyakorlati kurzus fő témája a gerinc egyensúlyának a helyreállítása, a gerinc korral jelentkező, nyíl irányú (sagitalis) deformitásának műtéttel történő korrekciója volt.

    A képzésformák zászlóshajójának számító workshop nemcsak gyakorlati részből állt. A résztvevők egy elméleti blokk keretében az eset bemutatásán túl state-of-the-art előadásokat hallgathattak meg arról, hol tart most az orvostudomány a 4 érintett műtéti technikában a kivitelezés, kilátások, lehetséges komplikációk terén.

    AO Spine workshop gerincsebészeknek

    „A pandémia hatására volt egy kisebb megtorpanás a képzésekben, épp ezért nagy büszkeség, hogy a hazánkban tartott gerincsebészeti eseményre hamar beteltek a férőhelyek, sőt, várólistát is nyitni kellett” – mondta el Dr. Rónai Márton. Finnországtól Dél-Afrikáig - Magyarországot is beleértve - összesen 10 országból 24 fő érkezett, hogy részt vegyen a gyakorlati kurzuson, amelynek egyik fő támogatója a Budai Egészségközpont volt. Az intézmény az egyetlen hazai oktató kórházi tagja az AO Spine-nak, ami azt jelenti, hogy Magyarországon ez az egyetlen kórház, amely akár hosszabb időtartamra is fogad külföldről gerincsebészeket oktatási céllal az AO Spine keretei között. Hazánkban mintegy 30 tagja van az AO Spine-nak, a tagok nagyobb része a Budai Egészségközpont orvosa.

    AO Spine workshop gerincsebészeknek

    A magyarországi AO Spine tanács aktuális ciklusában elnöki szerepet betöltő Dr. Rónai Márton célja, hogy minél több hazai szakembert és kórházat involváljon a szervezetbe, a nemzetközi orvosszakmai vérkeringésbe. A tagság azért kiemelten fontos – hangsúlyozta a szakember –, mert a szakmai közösségben minden orvos számára hozzáférhetővé válnak a legújabb információk, kutatási eredmények, technikák, és ezáltal hatékonyabbá válhat a gerincproblémák gyógyítása is.


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont

    Töltse le applikációnkat!

    Foglaljon időpontot könnyen, egyszerűen, telefonálás nélkül! Kövesse nyomon leleteit, előjegyzéseit kényelmesen! Tovább