• Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  Pszichoszociális kockázati tényezők felmérése

  A stresszbetegségek a leggyakoribb okai az elhúzódó betegállománynak, a munkából való tartós kiesésnek vagy a teljesítményromlásnak, ráadásul egy széleskörű európai felmérés alapján a dolgozók mintegy egyharmada vezető stresszornak kifejezetten a munkáját jelöli meg. Nyugati országokban végzett vizsgálat alapján a munkahelyi feszültséggel összefüggésbe hozható költség a bruttó nemzeti össztermék 10 százalékának értékét teszi ki. A túlterhelődéssel legtöbbször későn kezdenek el foglalkozni az emberek, amikor a káros (gyakorta maradandó) következmény már kialakult, annak ellenére, hogy az ártó hatások megelőzhetőek, a kezdeti zavarok jól kezelhetőek. Vállalatok számára kialakított szolgáltatásainkkal lehetőséget kínálunk mind a megelőzés, mind a stresszkezelés területein.

  Pszichoszociális felmérésünk elemei

  Pszichoszociális felmérési programunkban online kitölthető tesztekkel vizsgáljuk a munkahelyi terhelések és protektív faktorok előfordulását, mely alapján a szervezet megfelelő stratégiát tud kialakítani a munkavállalók optimális támogatása céljából. Oktató programjainkban tudományosan megalapozott ismeretekkel segítjük a beosztottakat és a vezetőket a stressztényezők és zavarjelek felismerésében. Workshopjainkon klinikai gyakorlatban dolgozó szakemberek tanítanak stresszkezelő és relaxációs, alváshigiénés stb. technikákat, amihez kiadványokat és konzultációs lehetőségeket is biztosítunk.

  Munkahelyi pszicho-szociális rizikó és stressz

  A pszichoszociális felméréshez kapcsolódó egyedi árakkal kapcsolatban, kérjük, vegye fel a kapcsolatot értékesítő kollégáinkkal az info@bhc.hu email címen!

  Törvényi szabályozás

  A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény 2008. január 1-jétől hatályos módosítása emeli be a munkavédelem törvényi szintű szabályozásába a pszichoszociális kockázati tényezők kezelésének munkáltatói feladatát.

  A törvényi rendelkezés szerint pszichoszociális kockázatnak minősül a munkavállalót a munkahelyén érő azon hatások (konfliktusok, munkaszervezés, munkarend, foglalkoztatási jogviszony bizonytalansága stb.) összessége, amelyek befolyásolják az e hatásokra adott válaszreakcióit, illetőleg ezzel összefüggésben stressz, munkabaleset, lelki eredetű szervi (pszichoszomatikus) megbetegedés következhet be.

  Kérje ajánlatunkat!

  Telefonos ügyfélszolgálatunk hétköznap 08:00-20:00 között fogadja pácienseink hívását.

  Helló Nyár! Helló Egészség!

  20% kedvezménnyel vegye igénybe nyári egészségkampányunk számos szakorvosi vizsgálatát Nagy Jenő utcai vagy Váci úti rendelőnkben!