2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kórházfejlesztés
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  Gyógytorna terápiás eljárások, módszerek

  Gyógytornászaink felkészültsége lehetővé teszi, hogy a pácienseket az aktuális egészségi állapotukhoz igazodva a kezdeti kezelésektől akár a sportig vezessék.

  A gyógytorna intézetünkben leggyakrabban alkalmazott módszerei:

  1. Manuálterápia

  A manuálterápia (Maitland, Mulligan, Barvicsenko, Norvég Ortopéd) speciális szakterület a gyógytorna kezelési rendszerén belül. Ez a módszer a kézzel végzett technikák közé tartozik. A terapeuták saját mechanikai energiáikat felhasználva, különféle fogásokkal kezelik a lágyrészeket (izom-, ín-, szalag, porcszövet), az ízületeket, a perifériás idegrendszert. Az eljárással növelhető a mozgásterjedelem, enyhíthető a fájdalom és a lágyrészekben zajló gyulladás, a szövetek lazíthatók, a mozgásfunkció javíthatóvá válik. 

  Gyógytorna - fizioterápia

  2. Szegmentális stabilizációs tréning

  A szegmentális stabilizációs tréning célja a gerinckörnyéki izomzat (mély és felületes), valamint a váll- és csípőízület stabilizáló funkciójának aktiválása, az állóképesség növelése, a fájdalmak csökkentése, és az ízületek védelme a túlterhelésektől és mikrosérülésektől. 

  3. Funkcionális tréning

  A funkcionális tréning olyan mozgásgyakorlatok összessége, amely nem izoláltan, hanem komplex módon, mozgásláncokban dolgoztatja a testet. Ezzel növelhető a gerinc funkcionális kapacitása a mindennapokban és a sportban egyaránt.

  4. McKenzie-módszer

  A McKenzie-módszer mechanikai diagnosztikus és terápiás módszer. A fizioterápiás vizsgálat alapján megtanult gyakorlattal a betegek otthonukban önállóan is képesek a tüneteik enyhítésére, a kiújulás esélyének csökkentésére.

  5. Schroth-módszer

  A Schroth-módszer nemzetközileg elismert, az egyik leghatékonyabb fizioterápiás módszer a gerincferdülés kezelésében. Aszimmetrikus kiindulóhelyzetekben háromdimenziós aktív korrekciót alkalmaz, speciális légzéstechnikával és nyújtózással kiegészítve. Az egyénre szabott gyakorlatok rendszeres végzésével a gerincfunkciók és a légzésmechanika javulása, az izomegyensúly helyreállítása és a görbületek korrekciója várható. 

  6. Gyermekgyógytorna

  A gyermekgyógytorna egy olyan mozgásprogram, amely a javulást hozó gyakorlatokat játékos, élvezhető formában, vidám hangulatban a gyermek egyéni igényeihez, képességeihez és korához adaptálja. Intézetünkben a hanyagtartás, más tartáshibák, a gerincferdülés és a láb statikai problémáinak kezelését végezzük. 

  7. Nagyízületek komplex kezelése

  A nagyízületek komplex kezelése során passzív mozgatással vagy vezetett aktív mozgással oldják a fájdalmas izomspazmust, növelik az ízületek mozgásterjedelmét, helyreállítják az izomegyensúlyt, csökkentik az ízületek túlterhelését.

  8. Perifériás idegmobilizáció

  A perifériás idegmobilizáció a gyógytorna egyik olyan formája, ahol a perifériás idegek kompressziója által okozott idegfájdalmat, valamint a következményes izomgörcsöket hatékonyan csökkenthetik. 

  Gyógytorna - fizioterápia

  9. Pilates

  A pilates holisztikus szempontrendszerű gyakorlatokat, aktív nyújtást, erősítést alkalmazó módszer, a teljes test egyensúlyának kialakítása vagy visszaállítása érdekében. A megnyújtott és megerősített izomzat fejleszti a testtartást, az általános fittséget, leépíti a kóros mozgásmintákat és optimális testi funkciót biztosít.

  10. PNF-módszer

  PNF-módszer alkalmazásakor passzív stretchinggel segítjük a funkciójukban károsodott izmok aktiválódását, ingert adva a test helyzetérzékelésért felelős receptorainak. Az így előkészített izmokat diagonális irányban, speciális mozgásmintáknak megfelelően aktív mozgásra késztetjük. A módszer növeli az izmok nyújthatóságát, pozitív hatást gyakorol az aktív mozgásrendszerre, az izmok tónusára és az izomerőre is.

  11. Kinesio taping

  A Kinesio taping egy terápiás ragasztási technika, amely a bőralatti szövetrétegek megemelésével javítja a nyirokáramlást, és az itt található fájdalomreceptorokra hatva segít a fájdalomcsillapításban. A tape hatóanyagmentes, pamut, bőrbarát és hypoallergén.

  12. Tartásjavító torna

  A tartásjavító torna (iskola) során sokféle fizioterápiás módszer, technika és mozgásprogram alkalmazható. Hatására helyreáll az izomegyensúly, a fiziológiás gerincgörbületek, az ízületek terhelése funkcionális lesz, a törzsizmok hatékonyan tudnak dolgozni és esztétikus lesz a megjelenés.

  13. Kismamatorna

  Az intézetünkben alkalmazott kismamatorna a gerincproblémákkal küzdő várandós hölgyeknek ajánlott, amely a hagyományos terhestornát a gerincet stabilizáló izmok speciális erősítésével egészíti ki. Ezek a speciális izomerősítő gyakorlatok segítenek a fokozatosan növekedő súly miatt kialakuló gerincfájdalmak, valamint az izomzatban fellépő túlterhelés okozta fájdalmak csökkentésében, megelőzésében és a súlypont áthelyeződése miatt a törzs súlyvonalának optimális megtartásában.

  Forduljon szakembereinkhez!

  A Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

  Értékeljen minket a Google-on!

  Amennyiben elégedett volt szolgáltatásunkkal, kérjük ossza meg véleményét másokkal is! Tovább >>