• Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-5200 | E-mail: info@bhc.hu
  language enmagyar

  Neurosonographia

  Mi a vizsgálat célja?

  A neurosonographia (az idegek ultrahangos vizsgálata) a felső és alsó végtag perifériás idegek vizsgálata. A vizsgálat során az idegek lefutását, szerkezetét vizsgáljuk. Felfedezhetők az ideg sérülései, leszorításból következő elváltozásai (ún. kompressziós, vagy alagút szindrómák), esetleg daganatai. 

  A neurosonographia az idegek szerkezetéről ad felvilágosítást, az ún. neurofiziológiai vizsgálat az idegek vezetéséről azaz működéséről tájékoztat. Mindkét vizsgálat elérhető a Budai Egészségközpontban. Sokszor a két vizsgálat egymást kiegészíti, így az elrendelő mozgásszervi szakorvos vagy a neurosonographiás szakorvos vagy a neurofiziológiát végző ideggyógyász javasolhatja a másik vizsgálat elvégzését is, ha azok diagnózis felállításához szükségesek.

  Milyen előkészítést igényel?

  Amennyiben rögzítés van a végtagon, akkor azt el kell távolítani. A vizsgált testrésznek szabadnak kell lennie.

  Hogyan végezzük a vizsgálatot?

  A vizsgálandó területre az átlagosnál több ultrahang gélt teszünk. Felkeressük az ideg lefutását, értékeljük az ideg szerkezetét elváltozását. Áttekintjük a szomszédos területeket. A vizsgálat fájdalommentes.

  Mikor kontraindikált a vizsgálat?

  Nincs kontraindikáció.

  A beteg írásos véleményt kap a vizsgálat után.

  Forduljon szakembereinkhez!

  A hétszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 20 év tapasztalatait és 330.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

  Foglaljon időpontot hétköznap 08:00 - 20:00 között a +36 1 489-5200 számon!

    

  Informatikai rendszer megújulás

  ×

  Átmenetileg szünetel az online foglalás. Részletek