• Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-5200 | E-mail: info@bhc.hu
  language enmagyar

  Stereotaxiás, röntgen vezérelt mintavétel

  Mi a vizsgálat célja?

  Röntgen vezérelt mintavételt olyan emlőelváltozásból végezzük, mely csak a mammográfiás képeken látható, nem tapintható és ultrahanggal nem azonosítható. Stereotaxiás módszer három dimenzióban határozza meg az elváltozás helyét, így röntgen vezérléssel milliméter pontossággal tudjuk a mintavételt elvégezni.

  mammo gép székkel

  Milyen előkészítés szükséges?

  Fizikálisan előkészítést nem igényel, a vizsgálat előtt tanácsos enni-inni.

  Amennyiben véralvadás gátlót szed, laborvizsgálattal ellenőrizni kell az alvadási paramétereket ill. orvosával konzultálni szükséges. Vizsgálat előtti napon és aznap a véralvadás gátló gyógyszert ki kell hagyni.

  Esetleges Lidocain érzékenységről tájékoztassa a vizsgálatot végző orvost, ilyen esetben más hatóanyagú érzéstelenítőt használunk.

  Hogyan történik a vizsgálat?

  Mintavételt  megelőzi egy mammográfiás vizsgálat, mely alapján az indikáció történik. Amennyiben nem intézetünkben történik a vizsgálat, szükségünk van a felvételekre. A mintavétel ülő helyzetben történik. Röntgen felvétel készül a hely meghatározáshoz, ill. a tű helyzetének ellenőrzéséhez. A mintavétel az esetek nagy részében vastag tűvel történik, ezért érzéstelenítés és bőrmetszés előzi meg. Amennyiben mikro meszesedésből történik a mintavétel, a kivett szövethengerről/hengerekről is történik kontroll felvétel.

  Mikor kontraindikált a vizsgálat?

  Röntgen sugárzás miatt terhességben kontraindikált. Implantátummal is elvégezhető a vizsgálat, előtte konzílium tanácsos a mintavételt végző orvossal.

  Forduljon szakembereinkhez!

  A hétszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 20 év tapasztalatait és 330.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

  Foglaljon időpontot hétköznap 08:00 - 20:00 között a +36 1 489-5200 számon!

    

  Informatikai rendszer megújulás

  ×

  Átmenetileg szünetel az online foglalás. Részletek