2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kórházfejlesztés
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu
  Szakrendelések

  Nyaki epidurális injekciós kezelés

  A nyaki epidurális szteroid injekció azonnali fájdalomcsillapítást nyújt többek között nyaki sérv, degeneratív betegség, ízületi kopás, gerincsztenózis (gerinccsatorna szűkület) okozta fájdalmak esetén. Célja az életminőség javítása és a fizikoterápia, illetve a mindennapi tevékenységek könnyebb elvégzésének elősegítése. Az injekció beadása röntgen kontroll alatt, kontrasztanyag használatával történik, így biztosítva a problémás terület célzott kezelését.

  Mi az a nyaki epidurális injekciós kezelés?

  A nyaki epidurális szteroid injekciókat a krónikus nyakfájdalom okainak átmeneti enyhítésére alkalmazzuk. Egy gyulladáscsökkentő gyógyszert fecskendezünk az epidurális térbe a gerincvelői idegek köré. A beadott szteroid bevonja az irritált idegeket, amelyek a fájdalmat okozzák, csökkenti a duzzanatot és a nyomást az idegeken. A nyaki epidurális szteroid injekciók fő célja, hogy segítsenek kezelni a nyaki gerincidegek irritációjából és gyulladásából eredő krónikus fájdalmat. Ez a krónikus fájdalom a nyaktól a vállakra, a karokra és / vagy a kezekre is sugározhat.

  Hogyan történik a nyaki epidurális injekció beadása?

  Az orvos helyi érzéstelenítő alkalmazását követően, röntgen kontroll mellett vékony tűvel megcélozza a fájdalmat okozó specifikus ideget. Az injekció anesztetikumot (ideiglenes fájdalomcsillapítás) és szteroidot (hosszabb távú enyhülés) tartalmaz. A beavatkozás körülbelül 20 percig tart, a páciens egy órával a beavatkozást követően haza mehet.

  További információk a terápiáról

  A fájdalomcsillapító hatás 2-7 napon belül jelentkezik és hónapokig, egyes esetekben akár 12-24 hónapig is tarthat. A beavatkozás a kezelőorvos javaslata alapján évente két-három alkalommal ismételhető.

  A páciens a beavatkozás után azonnal folytathatja a szokásos étrendjét, de az injekció utáni első négy-hat órában a korlátoznia kell a fájdalomcsillapítók szedését. Vezetni és erőteljes fizikai tevékenységeket végezni nem javasolt a beavatkozást követő 24 órában. Javasoljuk, hogy a beavatkozás után kísérővel távozzon az intézményből.


  Forduljon szakembereinkhez!

  A Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet. 

  Értékeljen minket a Google-on!

  Amennyiben elégedett volt szolgáltatásunkkal, kérjük ossza meg véleményét másokkal is! Tovább >>