2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kedvezmények
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu
  Radiológiai osztály

  Ultrahang

  Foglaljon időpontot most!

  Telefonos ügyfélszolgálatunk minden hétköznap 8:00 és 20:00 óra között várja hívását a +3614895200 telefonszámon!

  Az ultrahang egy olyan képalkotó technika, mely során az emberi fül számára nem hallható hanghullámok segítségével kap a vizsgáló orvos vizuális információt kép formájában. Az eljárás fájdalommentes és a szervezetet nem károsítja.

  Az ultrahangos vizsgálatok előnyei

  Az eljárás az orvostudomány jelenlegi állása szerint nem jár kockázattal szemben a CT vizsgálatokkal és röntgennel, melyek ionizáló sugarakat használnak. Az ultrahangot a medicina számos területe alkalmazza, például a belgyógyászat, kardiológia, az endokrinológia, a nőgyógyászat, érsebészet, urológia és az ortopédia. A módszer valós időben ad képet, így akár mozgás közben is megfigyelhető a vizsgált szerv.

  Ultrahang

  Az ultrahangos vizsgálatok korlátjai

  Az ultrahang rosszul terjed levegőben és nem halad át a csontokon, ezért nem alkalmas olyan szervek vizsgálatára, melyeket levegő tölt ki vagy csontok fednek, például a tüdő vagy az agy. A test mélyebb rétegeiben pedig korlátozott lehet a vizsgálat.

  Hogyan zajlanak az ultrahangos vizsgálatok?

  Az ultrahangos vizsgálatok legtöbbször nem igényelnek semmilyen előkészületet, de vannak kivételek. Például hasi vizsgálatokhoz éhgyomorral kell jönni, a kismedencei vizsgálatokat telt húgyhólyaggal optimális végezni.  Az ultrahanggal tanulmányozott területet szabaddá kell tenni, ehhez szükséges lehet levenni az ékszereket és félrehúzni a ruhát. Az ultrahang megfelelő terjedését egy gél segíti elő, mely könnyen letörölhető, lemosható a bőrről. Egyes esetekben nem a bőrön keresztül készül az ultrahangfelvétel, hanem testüregi vizsgálatot végez az orvos.

  A cikk Dr. Puhl Mária közreműködésével készült.


  Forduljon szakembereinkhez!

  A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet. 

  Töltse le applikációnkat!

  Foglaljon időpontot könnyen, egyszerűen, telefonálás nélkül! Kövesse nyomon leleteit, előjegyzéseit kényelmesen! Tovább