• Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-5200 | E-mail: info@bhc.hu
  language enmagyar

  Ízületek és csontok CT vizsgálata

  Mi a vizsgálat célja?

  Kizárólag a csontok és csontos elváltozások vizsgálatára használjuk. Az ízületek degeneratív csontos elváltozásainak ábrázolására és a csont daganatok vizsgálatára alkalmas módszer. A porcok állapota, a csontvelő és annak betegségei MR-rel vizsgálandó.

  Milyen előkészítés szükséges?

  Általában előkészítést nem igényel. Kivételes esetben adunk csak vénás kontrasztanyagot külön megbeszélés és indikáció alapján.

  Hogyan végezzük a vizsgálatot?

  Meghatározott ízületról illetve csontról egy natív vékonyszeletes sorozat készül. Speciális szoftverek segítségével ebből a sorozatból külön a lágyrészekről és külön a csontokról lesznek képek, melyekből többsíkú 2D rekonstrukciók készülnek az utólagos feldolgozás során. Speciális esetekben 3D rekonstrukciókat is készítünk. A rendelkezésünkre álló sokszeletes CT géppel a vizsgálat csak nagyon rövid időt vesz igénybe, ezért a beteg számára nem megterhelő.

  Mikor kontraindikált a vizsgálat?

  Igazán kontraindikáció nincs, mivel kontrasztanyag adására csak speciális esetekben kerül sor, természetesen ilyenkor a kontrasztanyag allergia ezt nem teszi lehetővé.

  A beteg írásos véleményt kap a vizsgálat után, a képi anyagot CD-n adjuk át.

  Forduljon szakembereinkhez!

  A hétszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 20 év tapasztalatait és 330.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

  Foglaljon időpontot hétköznap 08:00 - 20:00 között a +36 1 489-5200 számon!

    

  Tájékoztatás rendszerátállásról

  ×

  Üzemszünet október 14. 20:00-tól október 17. 24:00-ig. Részletek