2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kedvezmények
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  Reflexmasszázs kérdések

  Min alapul, hogyan hat a reflexmasszázs?

  A reflexológia alapja, hogy az emberi test felületén vannak olyan pontok, zónák, amelyek energiapályák útján összeköttetésben vannak egyes szervekkel, így ezeknek az ún. reflexpontoknak az ingerlésével befolyásolni lehet a hozzájuk tartozó szervek működését, energiaellátását.
  A reflexmasszázs a szervezetben fellépő energiazavarok ellen alkalmazható, beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait, serkenti a vér- és a nyirokkeringést, a tápanyagellátást és a méregtelenítést, harmonizálja a működést, stresszoldó hatású.

  Kiknek ajánlják a reflexmasszázst?

  Minden életkorban és szinte minden állapotban alkalmazható. Egészséges embereknél állapotfelmérő, frissítő, megelőző, stresszoldó jellegű lehet, a betegek számára pedig, ha nem is helyettesítheti a gyógyszeres terápiát, de hatásosabbá teszi azt, mivel erősíti az immunrendszert, serkenti a szervezet öngyógyító folyamatait, kiegyensúlyozza az energiaellátását, az anyagcserét, oldja a stresszt. Anyagcsere-, légzőszervi és keringési betegségeknél, pajzsmirigyprobléma, emésztési és kiválasztási gondok esetén különösen ajánlott.

  Mi a különbség a reflexmasszázs és a talpmasszázs között?

  A talpmasszázs a reflexmasszázs egyik formája. A reflexológia szerint három olyan testrész van, a talp, a kéz és a fül, amelyek mintegy leképezik az egész emberi szervezetet, vagyis az ezeken lévő reflexpontokon keresztül elérhetők, stimulálhatók a hozzájuk tartozó szervek. Ezek közül a leginkább elterjedt a talpreflexológia, a talpmasszázs.

  Van-e olyan helyzet, amikor nem javasolt a reflexológiai kezelés?

  Általában nem tanácsos reflexológiai kezelést igénybe venni lázas betegségek, fertőzések, heveny gyulladások, trombózis, más súlyos érrendszeri betegség vagy annak gyanúja esetén, a láb sérülése vagy súlyos gombás fertőzése idején. A terhesség idején sem ajánlott, különösen, ha a kismama veszélyeztetett terhes.

  Hogyan zajlik a kezelés?

  Az első találkozás során alapos állapotfelmérés történik, kikérdezéssel illetve a talp reflexzónáinak áttapintása útján, majd a terapeuta ezek alapján kezelési tervet, térképet állít össze, megjelöli az ajánlott kezelések számát és időtartamát, a kezelendő reflexzónákat. Az egyes alkalmakon ennek megfelelően történik a kezelés, figyelembe véve természetesen a páciens állapotának javulását, vagyis azt, hogyan reagál a kezelésekre. A terapeuta gyöngéd, de erőteljes simító illetve körkörös mozdulatokkal, váltakozva erősebb és gyengébb nyomással végzi a masszázst, a kezelendő testrész reflexzónáján kívül minden esetben stimulálva a kiválasztó szervek zónáit is.

  Forduljon szakembereinkhez!

  A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.