2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kedvezmények
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  Sebészeti kérdések

  Minden esetben szükséges anyajegy levétele előtt azaz a sebészeti vizsgálat előtt bőrgyógyászati véleményezés?

  Minden esetben. A bőrgyógyász egy kézi mikroszkóppal (dermatoscop) előzetesen precízen véleményezni tudja teste anyajegyét/bőrelváltozását és megjelöli azokat, amelyeket eltávolításra javasol. Sebészeti kimetszés csak előzetes bőrgyógyászati szakvélemény/javallat esetén végezendő!

  Fájdalmas-e az anyajegy eltávolítás, illetve az ambuláns műtét?

  A műtét nem fájdalmas. Azt helyi érzéstelenítést követően végezzük. Az érzéstelenítő beadása kellemetlen, kisebb vagy jelentősebb szúró fájdalmat okoz rövid ideig attól függően, hogy a test melyik regiójában történik a beavatkozás. Lidocain allergia esetén más helyi érzéstelenítőt alkalmazunk / pl Novocain./ Ha valaki minden érzéstelenítőre allergiás- ez különlegesen ritka- akkor a beavatkozás kórházban altatásban végezhető.

  Mi a teendő verejtékmirigy gyulladás esetén?

  Ha verejtékmirigy gyulladás gyanú merül fel, akkor mikor kell sebészhez fordulni: a gyors gyógyulás a korán megkezdett szakszerű kezeléstől várható. Tehát mihamarabb javasolt sebészt felkeresni. El kell különíteni egyéb gyulladásos bőrbetegségektől, ezt csak a fizikális vizsgálat során lehet.

  Jóindulatú lipóma eltávolítása szükséges-e?

  Ha tudjuk, hogy jóindulatú, hogy lipóma, és semmi panaszt nem okoz , akkor nem.
  Ha akár kozmetikai, akár egyéb panaszt okoz, vagy bizonytalan a csomó eredete, viszonylag gyorsan növekszik, akkor javasolt eltávolítani.
  Zuhanyzás: a sebet a varratszedésig ne érje víz. Rendszeres kötéscsere szükséges, a seb fertőtlenítő oldattal való ecsetelés után laza fedőkötés felhelyezése javasolt. Nem szükséges a levegőt is elzáró vízhatlan tapasz. A sebet a varrat eltávolításáig kötözni szükséges.

  Mi a teendő benőtt köröm esetén?

  A körömágy gyulladásnak ma legjobban bevált módja a lézerrel elvégzett beavatkozás. A műtét során érzéstelenítést követően a körömágy azon részét távolítjuk el, ahonnét a rossz irányba növekvő un. széli rész indul ki. Így a lézeres műtét nem tüneti kezelés nyújt, hanem a baj okát szünteti meg. A kiújulás esélye sokkal kisebb, és a kozmetikai eredmény jó. A benőtt körömről itt olvashat részletesebben.

  Forduljon szakembereinkhez!

  A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.