2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kórházfejlesztés
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  Vércukorszint mérés

  Foglaljon időpontot most!

  Telefonos ügyfélszolgálatunk minden hétköznap 8:00 és 20:00 óra között várja hívását a +3614895200 telefonszámon!

  Cukorbetegség esetén a szervezetben kevés inzulin termelődik, vagy egyáltalán nem termelődik, így a cukor nem jut be a sejtekbe, hanem a vérben felhalmozódik, a vércukorszint emelkedik. Ezáltal csökken az energiatermelés és a szervezet legyengül.

  1-es típusú cukorbetegség

  Az 1-es típusú cukorbetegség során egyáltalán nem, vagy csak kis mennyiségű inzulint termel a szervezet. A betegség nem megelőzhető, mivel kialakulásában a genetikai háttér és eddig ismeretlen tényezők is szerepet játszanak. Naponta több alkalommal szükséges az inzulint pótolni annak, aki 1-es típusú cukorbetegségben szenved, továbbá figyelmet kell fordítania a megfelelő táplálkozásra és testmozgásra.

  2-es típusú cukorbetegség

  Abban az esetben, amikor a szervezet termel inzulint, de a sejtek érzékenysége csökkent, vagy nem megfelelően reagálnak a jelenlétére, akkor 2-es típusú cukorbetegségről beszélünk. Idővel ebben az esetben is csökkenni fog az inzulintermelés. Ennek a típusnak a kialakulása nagymértékben függ az életmódtól, ezért kockázata jelentősen csökkenthető.

  Éhgyomri vércukorérték meghatározása

  Ennek a tesztnek az elvégzése előtt a páciens legalább 8 óráig nem ehet és nem ihat (kivéve vizet), ezután megmérik a vércukorszintet, aminek az értéke normális esetben 5,5 mmol/l (millimól per liter). 5,6 és 6,9 mmol/l közötti érték esetén emelkedett éhgyomri vércukorszint állapítható meg. Ez már magában hordozza a cukorbetegség kialakulásának kockázatát, amiről 7,0 mmol/l fölötti értéktől beszélünk.


  Forduljon szakembereinkhez!

  A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet. 

  Töltse le applikációnkat!

  Foglaljon időpontot könnyen, egyszerűen, telefonálás nélkül! Kövesse nyomon leleteit, előjegyzéseit kényelmesen! Tovább